iCloud er ikke langt unna

iCloud er ikke langt unna

Apple ruller ut iCloud, foreløpig i lukket betaversjon.

iCloud

Apple iCloud er en tjeneste som tilbyr synkronisering av data via nettskyen. Dette er en storsatsing fra Apple, det har gått rykter om at selskapet skal ha betalt over 23 millioner kroner for icloud.com-domenet i april 2011.

Apple har fra før av Mobile Me, men denne har ikke vært blant Apples største suksesser, kanskje på grunn av en relativt stiv årlig avgift. Lørdag 30. juni 2012 er satt til sluttdato for MobileMe, det vil da vil den ikke lenger driftes. Meningen er at iCloud skal erstatte Mobile Me, og den skal bli gratis og reklamefri.

Nå har Apple i det stille rullet ut tjenesten iCloud, foreløpig i en lukket betaversjon. Apples nettjeneste ble presentert allerede i juni 2011, sammen med blant annet iOS 5 og Mac OS X Lion.

Synkroniserer «alt»

Med iCloud skal brukere kunne synkronisere e-post, kontakter, bilder, kalender, apps, innstillinger og historikk. Tjenesten skal også gi tilgang til Find My iPhone-verktøyet som forteller deg hvor telefonen din befinner seg om den er stjålet. iCloud synkroniserer dataen mellom Windows-baserte maskiner, Mac-er, og iOS-enheter via nettskyen.

Synkroniseringen skjer på en enkel måte, uten at brukeren trenger å foreta seg spesielt mye. Brukere får også tilgang til iCloud via en egen app i tjenesten iWork.

App Store er koblet til Apples iCloud-tjeneste. Det betyr at tjenesten holder oversikt over appene du har kjøpt på dine andre Apple-enheter, og at du lett kan laste dem ned ved å klikke på skysymbolet ved siden av app-tittelen i App Store.

Musikken blir også med. «iTunes in the Cloud» er en automatiske musikksynkroniseringen som lar deg automatisk laste ned musikken du har kjøpt til ti forskjellige enheter. Tjenesten iTunes Match kjenner igjen musikk du har liggende på PC-en din, og den finner igjen den samme musikken i Apples iTunes Music Store. Derfra lastes den ned til de enhetene du har koblet til.

Kommer for fullt til høsten

Tjenesten er nå en lukket betaversjon. Foreløpig er den kun tilgjengelig for registrerte Apple-utviklere. Planen skal være å åpne tjenesten for alle i løpet av høsten.

(Kilder: Cnet, Zdnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen