ICE øker hastigheten og gir bedre dekning

Slik ser dekningskartet til ICE ut i dag. (Bilde: ICE)
Slik ser dekningskartet til ICE ut i dag. (Bilde: ICE)

ICE er i gang med oppgraderinger av mobilnettet sitt. Utover høsten og mot juletider vil selskapet øke hastighetene i nettet, samt øke dekningen.

Hastigheten på opplasting økes fra 153 kbps til 1,8 Mbps. Men den praktiske hastigheten vil for de fleste ende på mellom 100 og 700 kbps, med mindre du surfer rett under en basestasjon.

Nedlastingshastigheten skal oppgraderes, fra 2,4 Mbps til 3,2 Mbps. Men i følge ICE-sjef Matthias Peter, vil ikke denne oppgraderingen merkes. - Den praktiske nedlastingshastigheten vil fortsatt være på mellom 300 kbps og 1,5 Mbps sier han til Amobil.

Bedre dekning
ICE har også begynt arbeidet med å forbedre dekningen. I følge Peter setter selskapet opp mellom 10 og 15 nye basestasjoner hver uke nå. Samtlige fylker i landet skal få bedre dekning før nyttår.

- I sommer får vi bredbåndsdekning langs hele Norges kyst, sier Peter.

Han sammenlikner i tillegg nettet til ICE med 3G-dekningen til Telenor og Netcom. - ICE er det eneste operatøren med landsdekkende 3G-nett, og kommer til å forbli alene om det, sier han.

Årsaken, mener han, er at det behøves langt flere basestasjoner for å dekke like store områder med 3G. - Det handler om investeringer. Det finnes ikke lønnsomhet for å sette opp så mange basestasjoner for dem.

For ikke lenge siden åpnet ICE sine nett i Sverige og Danmark. Foreløpig er det midt- og sør-Sverige samt svenskekysten og 75 prosent av Danmark som skal ha god dekning. Har du ICE-abonnement, kan du bruke dette til å surfe i alle de tre landene uten noen ekstra kostnader.

Slik vil dekningskartet til ICE se ut i sommer. (Bilde: ICE)
Slik vil dekningskartet til ICE se ut i sommer. (Bilde: ICE)

Mobiltelefoner
Rundt årsskiftet vil ICE også begynne å selge mobiltelefoner. Selskapet vil selge telefoner både til avanserte brukere og andre.

Mens de enkle telefonene i følge Peter vil koste "noen hundrelapper", vil de avanserte telefonene koste alt mellom 4000 og 6000 kroner. Mens noen vil ha Windows Mobile som operativsystem, skal andre kjøre operativstemet Brew. Én telefon som kjører Brew som operativsystem er Siemens SXG75.

- Telefonene vil ha minst dobbelt så god batterikapasitet som telefoner på markedet, lover Peter.

Push to talk
ICE-telefonene vil ha støtte for Push to talk. Operatøren blir derfor den første i Norge til å ha støtte for denne teknologien i nettet sitt.

Push to talk fungerer i praksis som walkie talkie. I tillegg har ICE lagt inn støtte for at flere enn to telefoner kan bruke Push to talk samtidig. Det betyr at du kan snakke med to kompiser samtidig via Push to talk selv om alle tre er på forskjellige steder i landet.

Telefonene skal i tillegg ha støtte for GPS, samt være vann- og støtsikre. Som om ikke det var nok, skal noen av telefonene også ha støtte for både ICE sitt nett og det vanlige GSM-nettet.

Rundt årsskiftet vil ICE begynne salget av telefonene, med tilhørende abonnement. Peter vil foreløpig ikke si noe om priser på abonnementene.

Les mer om mobilnettet til ICE >>

Les test av mobilnettet til ICE >>

(Kilder: ICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen