Ice: – Vi gleder oss til vi får 4G
(Bilde: Ice.net)

Ice: – Vi gleder oss til vi får 4G

Mener det ville gitt dramatisk forskjellige resultater i mobilt bredbånd-testen.

Bedre dekning til Norge

Amobil.no setter i denne artikkelserien fokus på mobildekningen i Norge. Hvilken operatør gir deg de beste surfehastighetene der du er, og hvordan bygger operatørene ut dekning i byer og i grisgrendte strøk?
 
Har du en historie om dårlig dekning? Del dem gjerne med oss ved å sende en e-post til tips@amobil.no.

I forbindelse med Amobils store 4G-duell mellom NetCom og Telenor, ble også Ice tatt med i testen ettersom selskapet hevder å ha best arealdekning – altså å kunne gi deg mobilt bredbånd der hvor andre ikke kan det.

Testen viste imidlertid at Ice var den operatøren som manglet dekning på flest av de stedene vi målte. Og på de stedene hvor Ice hadde dekning, kunne Telenor i de fleste tilfeller tilby langt høyere hastigheter. 

– Det ser ut som dere har gjennomført en god bra og omfattende test med hovedfokus på by og tettsted. Mer grisgrendte strøk, hvor vi har vår styrke, er mindre dekket, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice Norge.

Han forteller videre at Ice nok har vært litt uheldig med enkelte av målepunktene, og at han tror resultatet ville vært annerledes om vi også hadde testet områder utenfor «allfarvei».

Skal lage gode 4G-produkter

Dagens Ice-nett er basert på frekvenser som ble brukt av det gamle NMT-mobilnettet, som gir god rekkevidde på signalene. Problemet nå er at nettet ikke er konkurransedyktig når det gjelder hastighetene og kapasiteten konkurrentene har i sine 3G- og 4G-nett.

Ice var imidlertid en av vinnerne i frekvensauksjonen som ble arrangert før jul, og har nå fått tilgang til frekvenser som gjør dem i stand til å bygge sitt eget 4G-nett.

– Hva gjelder hastighet så gleder vi oss veldig til oppgraderingen av vårt eget nett til 4G, noe som naturligvis vil påvirke resultatene av en slik test dramatisk for vår del, sier Helgaker.

Les også: Ice vil knuse prisen på 4G

Han mener kombinasjonen av tilgang på mange 4G-frekvenser og relativt få kunder sammenlignet med konkurrentene vil skape sluttbrukerprodukter som vil bli veldig gode.

– En bra test som vi gleder oss til å utfordre når vi også er oppe på 4G.

Les hele testen av mobilt bredbånd på Amobil.no:
Vi har testet 4G i absolutt hele Norge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen