ICE-kontakter kan gi mobiltrøbbel

ICE-kontakter kan gi mobiltrøbbel

Annonsør­innhold
Les hele saken »
En ICE-kontakt er en kontakt som hjelpemannskaper kan ringe når uhellet er ute. Ettersom de fleste har en mobiltelefon på seg når de forulykker, kan hjelpemannskapene raskere komme i kontakt med dine pårørende dersom de finner en ICE-kontakt i mobiltelefonen din.

Men enkelte har opplevd at ICE-kontakten gir uventede effekter på mobiltelefonen. På en del mobiltelefoner mister du muligheten for å se hvem som ringer inn, dersom ICE-kontakten også står oppført som kontakt under sitt egentlige navn.

Med andre ord – har du allerede ektefellen som kontakt i mobilen, og så lagrer en ny ICE-kontakt med ektefellens telefonnummer, vet mobilen din ikke hvilken kontakt den skal forholde seg til ved innkommende anrop. Resultatet er at navnet ikke vises på skjermen ved innkommende anrop fra dette nummeret.

Variasjoner
Ulike mobiltelefoner behandler innkommende anrop forskjellig, og enkelte vil velge vilkårlig dersom du har samme telefonnummer registrert på flere kontakter.

På samme måte forsvinner bilder eller ringetoner knyttet til den spesielle kontakten. 

Løsningen
Men det finnes måter å løse dette på. Den enkleste er å unngå telefonnummer i ICE-kontakten. I stedet kan du lagre en henvisning under ICE, slik at det som kommer opp ikke er et telefonnummer, men navnet på den riktige kontakten. (ICE1 se Kari Nordmann, ektefelle) 

En annen effektiv måte å løse det på er å skrive ICE før navnet på kontakten du allerede har registrert.

I begge fall slipper du å ha samme nummer på flere kontakter, og dermed unngår du at telefonen gir mangelfull informasjon om hvem som ringer.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen