IBM viser nye Thinkpad-prototyper

Tanken bak de nye Thinkpadene er, ifølge IBM, å illustere hvordan bærbare kan bli mer behagelige bruke i hverdagen. Dette prøver IBM å få til uten at det skal gå ut over ytelse, vekt og batterilevetid. Prototypene er basert på IBM's Thinkpad T40, noe som kan lette produksjon dersom dette blir aktuelt.

"I dag har mange mennesker en bærbar PC som sin eneste PC. Dette betyr at den blir brukt på mange ulike måter. Vi ønsket å studere ergonomi og brukervennlighet knyttet til bruk av bærbare PC-er", sier David Hill, direktør for design underIBM Personal systems group.

En av prototype-Thinkpadene forvandler seg nesten til en mini-skrivebords PC. Den åpnes som en bærbar PC, men når den er åpnet kan tastaturet tas av og høyden på skjermen kan justeres opp. Dette gjør maskinen mer fleksibel i forhold til hvordan man sitter når man bruker den, osv.

Den andre Thinkpad-prototypen har et spesielt dobbelthengsel som gjør at man kan vippe tastaturet opp og litt frem. Det kan ikke tas helt av, men dette gjør at det er mer behagelig å bruke tastaturet. Samtidig heves skjermen 3 tommer opp.

"Begge prototypene kan brukes som en tradisjonell Thinkpad, men kan samtidig brukes mer som en skrivebords PC dersom man ønsker det", sier Hill.

Ulike produsenter har forsøkt seg på prototype bærbare fra tid til annen. Ingen av disse prototypene har enda slått gjennom, samtidig som de har vært gjenstand for stor interesse.

Så det gjenstår enda å se om IBMs nye Thinkpad-prototyper slår an, eller om det bare blir enda et "sidesprang".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen