IBM tilbyr Opteron-server i 2U

Alternativ tekst mangler

IBM var svært tidlig ute med å lansere en Opteron-server da AMD sendte denne prosessoren ut på markedet for flere år siden. Etter den første maskinen ble det imidlertid ganske stille fra IBM på Opteron-produkter og det virket som om man ventet på at AMD virkelig skulle overbevise med en bærekraftig strategi for 64-bits serverprosessorer.

Etter årets revisjon F-oppdatering av Opteron-serien, har "Big Blue" igjen kastet seg på Opteron-bølgen og startet å levere en svært spennende 2U-maskin i forrige måned.

System X 3655 (tidligere xSeries) er en server for de som ønsker seg litt ekstra kraft til en server som kjører eksempelvis ERP-, CRM- eller databaser på x86-arkitekturen. Produktet kan gjerne sammenlignes med selskapets x3650, som er basert på Xeon "Woodcrest"-prosessorer.

  • 2U
  • 16 minnespor gir 64 GB DDR2 (667 MHz)
  • Opptil 2,6 GHz Opteron CPU i to sokler
  • 3 TB intern lagringskapasitet
  • Integrert SAS-kontroller og serveRAID 8K SCSI-kort medfølger
  • 2x Gigabit Ethernet

Veiledende pris starter på ca. 2300 amerikanske dollar, men man kommer gjerne opp i dobbel pris dersom man legger på komponenter for en skikkelig konfigurasjon. Prisen er stort sett på lik linje sammenlignet med konkurrerende produkter fra HP og Sun.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen