IBM svarer Dell på priskrig

Dell har det siste året stadig tatt innpå sine konkurrenter i servermarkedet og ligger blant de øverste leverandørene med tanke på markedsandeler. Selskapet hadde et meget godt år i 2004 og hadde god vekst - blant annet grunnet sin "mye-for-pengene"-filosofi.

En talsmann for IBM bekreftet ovenfor CRN at selskapet er innblandet i en priskrig med Dell. I løpet av de siste fire månedene har striden tilspisset seg og IBM kommer nå til å gjøre drastiske inngrep for å øke sin egen konkurranseevne.

Noe av problemet hos IBM har vært å få rask tilbakemelding på pris. Dette har vært en av styrkene til Dell, mens det hos IBM har gått opptil 3 dager for å få tilbakemelding på "spesielle" priser - slik det ofte er aktuelt når man er innvolvert i en budrunde.

IBM-maskiner blir stort sett gjenkjent som ensbetydende med høy kvalitet. Man har derfor vært i posisjon til å ta seg litt bedre betalt ettersom kundene har identifisert behovet og villige til å betale ekstra for sikkerhet.

Strategien vil neppe endre seg voldsomt i tiden fremover, men det vil være mulig å presse enda mer på pris enn tidligere.

(Kilde: CRN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen