IBM selger rettigheter PowerPC

Ifølge The Inquirer går det ikke alt for bra hos IBM Microelectronics og at selskapet derfor prøver å selge unna enkelte deler som kanskje koster mer enn det smaker. Dette er noe av grunnlaget for at alle rettighetene til Power PC 400 ble solgt til Applied Micro Circuits Corporation denne uken. Inkludert i dette salget er også en generell lisens på Power-arkitekturen.

Prisen som AMCC må betale for dette ble satt til 277 millioner amerikanske dollar.

IBM planlegger å utvide lisensordningen på Power-arkitekturen og legge ut gratis utviklingsverktøy, slik at man lettere kan benytte seg av teknologien i egne mikrobrikker. Salget av rettighetene til Power PC 400 betraktes som et ledd i Power Everywhere strategien.

Det blir sagt at IBM fortsatt kommer til å bruke visse deler av teknologien i fremtidige prosjekter, men det er ikke kjent hvorvidt selskapet må betale "royalties" til AMCC eller om dette er en del av avtalen.

En pressemelding som inneholder relativt sparsomt med informasjon finner du her: Applied Micro Circuits Corporation Announces Definitive Agreement to Acquire Intellectual Property.

 

(Kilder: AMCC, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen