IBM selger Opteron-blad

LS20 støtter opptil 8 GB minne og to U320 SCSI-disker. I utgangspunktet leveres serveren med en spesiell 68 Watt-versjon av Opteron 250 (2,4 GHz). IBM kommer også til å levere Opteron 246 (2 GHz), 252 (2,6 GHz) og 270 (2 GHz dobbelkjerne).

En standard Opteron-prosessor trekker ca. 95 Watt. 68 Watt-versjonen blir levert til både IBM og HP der sistnevnte bruker denne i sine ProLiant-blad. Noe av poenget er også at denne prosessoren er betydelig kjøligere enn sine brødre.

LS20 leveres med enten Suse Linux, Red Hat Linux eller Microsoft Windows. Det er selvsagt ikke noe i veien for å kjøre andre Linux-distribusjoner, men det er Red Hat og Novell/Suse som er sertifisert plattform.

Veiledende pris for systemet med 1 GB minne og Opteron 246 starter på 2259 amerikanske dollar. Med dobbelkjerneprosessor ligger den litt mer enn 1000 dollar høyere i pris.

IBM var tidlig ute med å satse på Opteron-prosessoren, men i ettertid har det stilnet. Kanskje dobbelkjerneprosessorene vil føre til at det vil komme enda flere slike systemer fra IBM i løpet av året?

(Kilde: InfoWorld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen