IBM satser på AMD-dobbelkjerne

AMD kommer til å få en pangstart med sine første dobbelkjerner i Opteron-serien. Det rapporteres fra CRN at IBM kommer til å kjøre i gang blad-servere med de nye prosessorene så snart de ankommer markedet - trolig en eller annen gang i 2. kvartal.

IBM har ikke offisielt bekreftet at blad-serverne virkelig vil bli leveringsklare og en talsmann for selskapet skal ha sagt at de fortsatt undersøker kundegrunnlaget for et slikt produkt.

Sjansen for at blad-serveren annonseres offisielt i juni er imidlertid ganske stor. Blad-markedet blir stadig mer aktuelt og siden AMD er et godt stykke foran Intel på dobbelkjerneplattform i server-markedet er Opteron det eneste alternativet på x86-grunnlag.

De første Xeon-prosessorene med flere kjerner vil neppe bli lansert før 1. kvartal 2006. AMD får dermed en ny sjanse til å bevise sin eksistens i server-markedet etter at de i lang tid fikk dominere som eneste leverandør av en en prosessor som kunne kjøre både 32- og 64-bits kode.

Dersom man er på utkikk etter dobbelkjerner kan man selvsagt også vurdere IBMs egen Power5-plattform.

Det vil komme konkurrenter fra Sun Microsystems på omtrent samme tidspunkt som IBM vil lansere sine blad-servere. Sun planlegger å introdusere en ny Galaxy-serie samt blad-servere - begge basert på Opteron.

IBM-blad-serveren vil høyst sannsynligvis bygge på BladeCenter-spesifikasjonen. Selskapet var relativt tidlig ute med sitt første Opteron-produkt, men har istedet satset mer på sin egen Power-plattform. IBMs fokus vil nok fortsatt være på egenutviklet arkitektur, men ønsker nok å kunne tilby flere opsjoner for å skille seg fra konkurrentene.

(Kilde: CRN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen