IBM PowerTune i PowerPC 970FX

For første gang ser det ut som om bærbare fra Apple vil være utstyrt med instrukser for å spare strøm. Instruksene som man finner i PowerPC 970FX heter PowerTune. IBM har foreløpig vært veldig tilbakeholdne med å røpe detaljer om PowerTune. Men i følge ulike nettsteder på Internett ser det ut som om PowerTune vil føre til ca. 30-33% lengre batterilevetid enn dagens PowerPC 970 prosessorer. Dessuten kan man regne med en prosessor som ikke er like varm hele tiden, noe som fører til mindre viftestøy. Den største fordelen med slik teknologi er uansett lengre batterilevetid for brukeren. Vi kommer tilbake mer informasjon om PowerTune så fort mer informasjon om denne teknologien dukker opp.

Bærbare maskiner med x86 prosessorer har vært utstyrt med slike instrukser i en god stund. Apple må uansett få ros for å ha gjort en glimrende jobb med å designe virkelig tynne bærbare rundt prosessorer uten slike instrukser og prosessorer som blir ganske varm.

Ikke lenge til PowerBook G5?

Etter at IBM la frem informasjon om sin PowerTune teknologi har selvfølgelig ryktene om en PowerBook G5 skutt fart. Nå diskuteres ikke lenger om PowerBook G5 kommer, men når PowerBook G5 kommer. Mange tror at WWDC 2004 konferansen i juli er et realistisk lanseringsdato for en lansering av PowerBook G5.

Det viser seg at Apple har hatt tilgang IBMs PowerPC 970FX prosessor i en god stund, slik at Apple har god tid på å utvikle hovedkort for de kommende PowerBook G5 modellene. Apple bruker allerede de nye PowerPC 970FX prosessorene i sine Xserve G5 serverer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen