IBM oppgraderer servere

Power 560
Power 560

Power6-prosessoren er imponerende når man ser på spesifikasjonene: dobbelkjernearkitektur med 32 MB L3-cache og klokkefrekvens på opptil 5 GHz.

Hardwarevirtualisering og mange beskyttende mekanismer for høy feiltoleranse har gitt Power6-prosessoren god innpass i kritiske driftsmiljøer – eksempel ERP og database.

Prosessorarkitekturen brukes i IBMs System p-serie, som tradisjonelt sett har vært Unix-maskiner, men som også kan kjøre diverse Linux-distribusjoner.

  • System p 550: 4U modell med inntil 8 Power6-kjerner
  • System p 560: 8U modell (2x 4U) med inntil 16 Power6-kjerner
  • System p 570: 16U modell (4x4U) med inntil 32 Power6-kjerner

Det er 560-modellen som har stukket av med mesteparten av oppmerksomheten denne gangen siden den er posisjonert til å gi betydelig mer for pengene enn 570 samt dobbel ytelse av 550.

Oracle-porteføljen har vist seg å være en spesielt kjærkommen konfigurasjon på disse maskinene.

Hardwarevirtualiseringen gjør at man oppretter VM-er rett på jernet siden hypervisoren er firmwarebasert. I/O fra VM-ene kan rutes gjennom en redundant I/O-server som også er virtuell.

Power-arkitekturen har tradisjonelt sett vært god på tyngre "workloads" – dvs. bedre på "throughput" enn "peak". Med 5 GHz klokkefrekvens burde den ha gode sjanser til å være god på begge deler.

Tester i hostingmiljøer har vist at Power6 har lavere effektforbruk enn tilsvarende Intel-prosessorer. Noe av grunnen til dette er at Power6 ikke forbruker mer effekt enn den faktisk trenger for å løse "workload", mens mange av Intel-systemene kjører konstant løp uansett arbeidsoppgaver.

Du kan lese mer om IBM System p og Power6-modellene her: IBM System p

(Kilde: IBM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen