IBM øker forspranget

"Big Blue" har vært størst i servermarkedet i mange år, selv om Sun Microsystems virkelig hadde vekst for 10 år siden. Dell hadde nok mest økning i fjor med sine 20 prosent, men HP og Dell troner fortsatt på andre- og tredjeplass rent andelsmessig.

Det er Power5 som tiltrekker seg oppmerksomheten hos IBM. I løpet av året vil det komme enda flere servere basert på denne arkitekturen, som spesielt har gjort seg til konkurrent med Itanium-plattformen. På sikt skal man ikke se bort i fra at Power5 også kan blande seg inn i samme segment som Xeon og Opteron - noe som kanskje er hovedgrunnen til at IBM kun har én AMD64-server i sin portefølje.

I bladmarkedet økte IBM med svimlende 316 prosent, noe som hadde sammenheng med innføringen av BladeCenter. Dette kan vise seg å bli en gullgruve for IBM dersom IDC sine spådommer om et økende blad-markedet skulle slå til.

Det skjer mye spennende i servermarkedet fremover og de ulike leverandørene har forskjellige områder som det satses på. IBM med Power5, Dell med Intel-prosessorer, Sun er pådriver for AMD64 og Sparc mens HP har giftet seg med Itanium.

Virtualisering er kanskje det heteste temaet i serversegmentet for tiden. Dette gjør at man kan kjøre flere operativsystemer samtidig på samme hardware. Praktisk ytelse mellom Power5 og kommende x86-prosessorer med slik teknologi gjenstår fortsatt å bli sammenlignet.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen