IBM og Sun diskuterer open-source Java

For kort tid siden skrev Rod Smith i IBM et brev til toppledelsen i Sun Microsystems der han uttrykket sitt ønske om at Java burde lanseres under open-source. IBM gjorde også et stort frieri til Sun ved å stille tekniske ressurser til rådighet, mens Sun kunne konsentrere seg om dokumentasjon og testing.

Det sies at IBM i lang tid har vært interessert i Java, men at tiden først nå var inne for å ta kontakt med Sun og diskutere saken. Mot slutten av forrige uke ble det bekreftet fra IBM sin side at man hadde planer om å arrangere et møte med Sun. I skrivende stund er det fortsatt ikke kjent nøyaktig når og hvor dette møtet vil finne sted, men tidsperspektivet er på et par uker.

Dersom Java skulle bli lansert som open-source, kan nok dette bety at man vil få en økt utbredelse ettersom teknologien ikke lenger bare tilhører Sun, men vil oppfattes som en generell, gratis tilgjengelig plattform. Open-source politikk ville også gjøre det lettere å distribuere Java sammen med standardinstallasjoner av eksempelvis Linux.

 

(Kilder: Cnet, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen