IBM med raskere lavende unixservere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med nye generasjoner av prosessorer fra Intel, AMD og Sun gjør IBM nye grep for befeste sin posisjon i markedet. Denne gangen har de lansert nye servermodeller i den nedre del av Unixmarkedet og er flere av servermodellene blitt oppdatert med en ny generasjon av sine quad core-cpuer. Det IBM har gjort i tillegg nå er å legge ut ferdigkonfigurerte systemer slik at de selger ferdigbygde servere til en lavere pris enn om man skulle konfigurere alle delene selv. De har også gått enda litt lenger og kan levere ferdig med programvare fra Oracle, SAP, Sybase, SAS eller Misys.

Den billigste quad core-serveren i denne serien er 1U-serveren 505Q Express og denne har en nettpris på USD 5505. Dette inkluderer 4GB minne og 2x73GB SCSI-disker. Samme server med kun en prosessorkjerne og 1 GB minne får man for USD 3399. Man kan velge hvorvidt man vil kjøpe en modell som er ferdigoppsatt med AIX eller en modell for Linux (tidligere var det egne bokser for dette: OpenPower). Man kan da også velge å kjøpe Linuxlisenser for SUSE eller RHEL til gunstige priser fra IBM. Andre distribusjoner er ikke offisielt støttet, men det er fullt mulig å kjøre for eksempel Debian eller Gentoo hvis man skulle ønske det.

Alle disse serverne leveres med hardwarepartisjonering (virtualisering i maskinvare) uten at man må kjøpe noe ekstra (litt avhengig av behov: man bør ha en egen server som administrerer virtualiseringen hvis man skal ha mange virtuelle maskiner. Det holder med én slik server selv om man har flere power5-servere). Denne teknologien er kommet mye lenger enn det vi enda ser hos AMD/Intel. IBM har hatt maskinvarevirtualisering i sine powerprosessorer siden Power4 ble lansert i 2001. Men det var først da Power5 ble lansert i 2005 at man fikk mikropartisjonering og kunne kjøre flere instanser enn man hadde cpukjerner. På Power5-plattformen har man også virtualisering av IO, noe som fortsatt må emuleres på AMD/Intel.

Man kan også finne ytelsestall for alle IBMs Powerservere samlet her eller man man også se på http://www.tpc.org/ og http://www.spec.org/.

(Kilde: IBM Delivers Enhanced Quad Core Systems)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen