IBM med ny søkestandard

Det er forventet at IBM skal slippe den nye standarden senere i dag, som er en del av selskapets "WebSphere Information OmniFind"-verktøy. Dette benytter en teknologi som IBM har utviklet og som de kaller for "Unstructured Information Menagement Architecture" (UIMA).

UIMA gjør en i stand til å søke effektivt i materiale som e-post, tekstdokumenter og andre utstrukturerte filer, og finner koblinger og mening utover nøkkelord.

IBM, som lenge har støttet Open Source, presenterer samtidig UIMA til Open Source Technology Group. Det oppdaterte verktøyet er tilgjengelig per dags dato, og forventes å slippes av Sourceforge-utviklere mot slutten av året.

- IBM har lagt mye arbeid i informasjonsintegrasjon siden 2001, i et forsøk på å hjelpe selskaper med å strukturere den enorme mengden informasjon som finnes i et større selskap i dag, sa Nelson Mattos, vise-sjef på IBMs Information Integration avdeling.

- Dette er det største problemet i Enterprise-verdenen i dag, sa han, og la til at forskning viser at ansatte i gjennomsnitt bruker 30 prosent av arbeidstiden sin på å lete etter relevant informasjon. - Problemet understrekes av at omkring 85 prosent av selskapers data er ustrukturert.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen