IBM med i kampen mot spam

IBM har nylig gjennomført en undersøkelse som avslører at 76% av all e-post er spam. De har nå lansert en ny teknologi i kampen mot uønsket e-post (spam). "Fair use of Unsolicited Commercial E-mail" (FairUCE) handler om å identifisere Internett-domener, det vil si hvor spam kommer ifra. Teknologien skal også kunne gjenkjenne svindelforsøk med phishing og e-mail spoofing. Den skal gjøre det mulig å knytte innkommende e-postmeldinger til IP-adressen hvor meldingen kommer ifra.

AlphaWorks er et tiltak som formidler nye teknologier til utviklere verden rundt. IBM bruker nå AlphaWorks til å gi utviklere muligheten til å teste FairUCE og utvikle programmer som bruker den nye teknologien.

FairUCE er fortsatt under utvikling, så det kan ta en stund før vi har programmer som bruker teknologien. Andre spam-teknologier bruker gjerne inneholdet i en e-postmelding som et grunnlag for å avgjøre om meldingen er spam eller ikke. FairUCE dermot knytter meldingen til IP-adresser. Dette gjør det blant annet mulig å gjenkjenne meldinger som kommer for eksempel fra kidnappede PCer eller zombier.

FairUCE kan lastes ned fra alphaworks.ibm.com. Det virker foreløpig kun på Linux.

Kilder: cnn.com, betanews.com, pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen