IBM med både nye og oppdaterte Thinkpad modeller

IBM posisjonerer R51 mot avanserte brukere som ønsker høy ytelse, stor grad av mobilitet og funksjonalitet til en lav pris. Mens R50e er en maskin som retter seg mot mennesker som ønsker en ”billig og bra” maskin til å skrive på og ellers utføre tradisjonelle kontoroppgaver. Det er kanskje derfor R50e blir levert med den nye Celeron –M prosessoren. Spesifikasjonsmessig klarer de nye modellene seg relativt bra opp mot hva konkurrentene til IBM tilbyr, men som vanlig kan prisen på maskinene diskuteres. De dyreste R51 modellene har også APS og WiFi integrert. IBMs kjente ”Security chip” er standard på samtlige R51 modeller. Du finner spesifikasjonene til IBM Thinkpad R51 her og til Thinkpad R50e her.


IBM Thinkpad G40

Store blå har ellers kommet med oppdateringen av modellene G40, R40e og X31. Modelloppdateringene dreier seg i all hovedsak om raskere prosessor, større diskplass og støtte for Intels kommende Wireless/PRO 2200 WLAN kort som støtter både 802.11b/g. Det er vanskelig å forstå hvorfor IBM har valgt å oppdatere modeller som er på vei ut. Samtlige modeller har i bunn og grunn blitt erstattet av nyere modeller. Dette er i hvert fall tilfellet for R40e og X31 som har blitt erstattet av R50 og X40. G50 finnes også, men denne er ikke tilgjengelig i Norge.

Om dagens lansering dreier seg om papirlansering vites ikke. Vi har uttrykt vår ønske om å teste Thinkpad X40 overfor IBM, uten at vi har fått en maskin til test, dette til tross for at maskinen ble lansert for nærmere fire måneder siden. Om dette tyder på leveringsproblemer hos IBM Norge eller produksjonsproblemer hos IBM vites ikke. Vi klarte ikke å få en kommentar fra IBM Norge i dag. Men vi kommer tilbake med mer informasjon når vi har fått vite noe konkret fra IBM.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen