IBM lanserer kjølesystem for rackskap


IBM eServer Rear Door Heat eXchanger (foto: IBM)

Cool Blue, eller eServer Rear Door Heat eXchanger som det egentlig heter, er et vannbasert kjølesystem som installeres i rackskap. Som navnet tilsier monteres dette på rackskapets bakside, og kobles deretter til serverrommets eksisterende vannkjøleanlegg.

Dette vil da sende vann i sirkulasjon med en kapasitet på 30 - 38 liter i minuttet gjennom den 4 tommers tykke delen som monteres på bakdøren. I følge målinger utført av IBM vil dette kunne fjerne opptil 55 prosent av varmen fra et fullt rackskap. Selskapet skryter av å kunne fjerne opptil 50 000 BTU (termiske enheter) og flytte dette ut av serverrommet.

Dette gjør at man kan spare utgifter på ekstra kjøling, som er en kostbar investering.

Cool Blue er i utgangspunktet konstruert for IBMs egne eServer Enterprise rackskap, men kan også brukes med andre rackskap.

Prisen for Cool Blue-systemet starter på $4 299 som et frittstående produkt. Dette kan også kjøpes som en del av IBMs eServer Cluster 1350, da med andre priser.

Vi kontaktet IBM Norge for å få mer informasjon om dette produktet, og eventuell tilgjengelighet og pris i Norge. Vi lykkes imidlertid ikke med å få tak i rette vedkommende.

(Kilde: CNet News.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen