IBM klar med Thinkpad X40

IBM har allerede publisert de tekniske spesifikasjonene til Thinkpad X40 på sin hjemmeside slik at maskinen er ingen hemmelighet. Det er kanskje verdt å merke seg at IBM har utelatt å nevne hva slags prosessor som sitter i maskinen. Det eneste IBM skriver på sine hjemmesider er at det sitter en prosessor på 1.0GHz med 1MB cache. Trolig sitter det en Low Voltage- eller en Ultra Low Voltage Pentium -M prosessor i maskinen. Vekten starter fra 1.2kg – som er veldig lite. Jeff Samitt som er ansvarlig for Thinkpad X-serien hos IBM sier til InternetNews.com at nye Thinkpad X40 er 25% tynnere og 20% mindre enn X31. ”Dette er den minste og tynneste Thinkpaden vi har laget noensinne.” la Samitt til. I følge Samitt har ikke den nye Thinkpaden vært utsatt for kompromisser. Tastaturet er f.eks. like stort som X31s tastatur. Vi snakker med andre ord om et tastatur i full størrelse.

Av andre detaljer kan vi fortelle at X40 kommer med 12” skjerm, IBMs nye APS vidunderbrikke (les mer her.), 512MB RAM, Intel PRO/Wireless 2100 nettverkskort, minnekortleser for SD, 40GB harddisk og en 1.0GHz Pentium –M prosessor (ikke bekreftet).

Det blir spennende å se om IBMs nye Thinkpad modellen kan konkurrere mot andre ultraportable som finnes på markedet, og vi tenker spesielt på Toshibas Portégé R100.

Maskinen er forøvrig tilgjengelig i Japan og lanseringsdatoen som vi har oppgitt i denne artikkelen gjelder lansering i USA. Vi vet foreløpig ikke når maskinen lanseres her i Norge, men vi kommer tilbake til det så fort vi finner ut av det. Vi håper å komme tilbake til en grundig test av IBM Thinkpad X40 senere i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen