IBM introduserer ny stormaskin

Eldre System z-maskin
Eldre System z-maskin

IBM har investert 1,5 milliarder amerikanske dollar i utviklingen av den nye z10-stormaskinen. Mer minne og ny programvare er blant forbedringene.

Lite salg, mye support

Salget av stormaskinmaskinvare utgjør bare 4-5 prosent av IBMs totale omsetning, men dersom man tar med alle tjenester og programvare rundt selve jernet, er man oppe i hele 25 prosent. Da er det også innlysende hvorfor IBM ønsker å gjøre stormaskinen enda mer attraktiv, til og med for mindre SMB-kunder.

Fordeler

En av de største fordelene med stormaskin har vært ekstrem oppetid og utnyttelsesgrad. Der standard x86-maskinvareparker bare utnytter 5-15 prosent av ressursene, ligger stormaskinen så høyt som 70-90 prosent.

Grunnen til dette er ikke alt for komplisert. Stormaskinen har kjørt virtualisering i flere ti-år og med en ganske betydelig prislapp har kundene ganske enkelt ikke noe annet valg enn å bruke ressursene for det de er verdt.

Mer Linux

IBM har et sterkt ønske om at flere skal ta i bruk Linux på stormaskinen. I fjor gikk selskapet selv i spissen for et migreringsprosjekt av 3900 x86-servere over på 30 stormaskiner. Besparelsen ble oppgitt til 250 millioner amerikanske dollar.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen