IBM integrerer fingeravtrykkleser på ThinkPad T42

IBM har tatt skrittet enda et steg videre for å sikre data på bærbare maskiner, denne gangen med fingeravtrykkleser. Koblingen til "Embedded Security Subsystem" gjør at systemet er bygd inn i maskinen og ikke kommer som en ekstra tilleggsmodul. Dette vil gjøre den mer integrert i systemet og øke sikkerheten da den ikke fysisk kan fjernes fra maskinen uten å gjøre maskinen ubrukelig.

Fingeravtrykkleseren på ThinkPad T42 kan ifølge IBM gjøre tilgang til fortrolig data enkel, men allikevel sikker. Systemet kan også brukes for å identifisere brukeren ovenfor web-sider, epostsystem og lignende. IBM mener at ThinkPad T42, med fingeravtrykkleser, er den sikreste bærbare datamaskinen på markedet i dag.

IBM annonserer også at de er autorisert til å benytte Utimaco Safeware programvare til å kryptere innholdet på harddisk. Vi antar dette betyr at en bruker kan kryptere innholdet på sin harddisk, og trenger kun autentisere med sitt fingeravtrykk for å få tilgang til harddisken.

IBM T42 med fingeravtrykkleser

IBM T42 med fingeravtrykkleser

IBM fingeravtrykkleser

IBM fingeravtrykkleser

Det er bare utvalgte modeller i T42 serien som har denne sikkerhetsfunksjonen. Fingeravtrykkleseren fungerer ved at man drar fingeren over en leser, dette øker oppløsningen til avleseren og bidrar også til sikkerheten da man ikke "legger igjen" fingeravtrykket sitt på fingeravtrykkleseren.

IBM ThinkPad med fingeravtrykkleser vil være tilgjengelig 19. oktober fra IBM og utvalgte forhandlere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen