IBM er kundenes Unix-favoritt

En studie utført hos Gabriel Consulting Group utroper IBM til vinner i Unix-segmentet for servere, mens Sun Microsystems faktisk ligger på sisteplass på nesten samtlige av GCCs undersøkelser.

GCCs målinger omfatter blant annet teknologi, kundetilfredshet og applikasjonsverktøy. Undersøkelsen inkluderer 197 Unix-kunder i bedriftsmarkedet.

Selv om de fleste studier kan benyttes begge veier, representerer allikevel disse resultatene svært alarmerende tall for Sun Microsystems. Selskapet ligger nemlig hele veien nesten jevnt (9 av 13) på sisteplass i det teknologiske aspektet. Kategorier gjengitt fra undersøkelsen:

Raw Performance, Processor Performance, Observed Performance, Operating System Features, Operating System Quality, System Management Suite, Partitioning/Virtualization Suite, RAS Features, Overall Technology, Technology Futures

I forhold til kriterium rettet direkte mot leverandør var det HP som måtte bite i gresset og innta tredjeplassen - bak Sun og IBM.

Det virker som HP har en ganske stabil og god kundetilfredshet, men møter allikevel utfordringer med tanke på skalering nå som ny Itanium utsettes helt til neste sommer.

IBM sitter svært gunstig både med tanke på prosessorteknologi og OS ettersom de utvikler begge deler innenfor eget hus. Kombinasjonen av AIX og Power slår dermed til som en vinnende kombinasjon i denne undersøkelsen. I tillegg har selskapet en svært klar Linux-strategi, noe som vil gjøre IBM enda mer aktuell for SMB-markedet i tiden fremover.

Power4- og Power5-arkitekturen satt i sammenheng med virtualisering gis noe av æren for at IBM tar førsteplass.

Selv om Sun gjorde det dårligst i dagens undersøkelse er det imidlertid HP som spås nedenom og hjem over en 5-års periode. De fleste trodde nemlig at HP ville være den første til å forlate Unix-markedet, mens Sun vil ligge på en andreplass i løpet av 5 år (Solaris 10, UltraSparc T1).

Du kan lese et sammendrag av undersøkelsen her:

REPORT: IBM Leads UNIX Market in Customer Preference and Satisfaction

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen