IBM donerer kontorpakken

IBM donerer kontorpakke til ideell organisasjon

Lotus Symphony blir en del av OpenOffice.org

IBM har nå bestemt seg for å donere kildekoden av Lotus Symphony til Apache Foundation. Meningen er at Apache skal bruke kildekoden for videreutvikling av OpenOffice.org-prosjektet, på en slik måte at de skal kunne konkurrere med blant annet Microsoft Office.

Basert på eldre kode

Lotus Symphony er en kontorpakke utviklet av selskapet IBM. Det dreier seg om tre separate kontorprogrammer kan lastes ned gratis, programmer som er baserte på en eldre Openoffice.org-versjon.

Nå skal altså kildekoden til Lotus Symphony brukes til å forbedre OpenOffice.org.

Ballen rullet lenge

Det var Sun Microsystems som startet utvikling av OpenOffice.org, basert på kontorpakken StarOffice, men den nye pakken skulle baseres på åpen kildekode. OpenOffice.org 1.0 ble lansert i 2002.

Oracle tok over utvikling av OpenOffice.org-prosjektet med et oppkjøp av Sun Microsystems i januar 2010. Frivillige utviklere bestemte seg da for å løsrive prosjektet fra Oracle, og starte utvikling av LibreOffice. Oracle ble senere oppfordret til å frigjøre OpenOffice.org-prosjektet, men selskapet nektet å gjøre dette. I juni 2011 kom så et overraskende utspill fra Oracle, nemlig at selskapet bestemmer seg da for å donere OpenOffice.org-kildekoden til Apache Foundation.

Utvide og forbedre

Målet er at kildekoden til Lotus Symphony skal brukes til å utvide OpenOffice.org-prosjektet. Det skal bli mer brukervennlig, det skal kunne yte mer og være bedre tilgjengelig for flere brukere, også for brukere med redusert syn. Videre skal OpenOffice.org få flere funksjoner.

Det at prosjektet doneres til Apache betyr ikke at IBM skal slutte å ha noe med Lotus Symphony å gjøre. IBM vil samarbeide med Apache med videre utvikling av programmene.

Det er foreløpig usikkert hva som skjer med LibreOffice etter dette.

(Kilder: IBM, Fudzilla, eWeek, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen