IBM danner Power-allianse


IBMs OpenPower-serie

Power.org inkluderer blant annet Novell, Red Hat, Sony, Cadence og Synopsys. Gruppen skal bestemme hvilke finesser og standarder som skal integreres i Power-arkitekturen i fremtiden. Den skal også være med å bestemme hvordan intern arkitektur skal videreutvikles. Et viktig moment er å fremme åpne standarder.

IBMs mål er å gjøre Power-arkitekturen enda mer utbredt og satser spesielt hardt i servermarkedet, bl.a. med OpenPower-serien. Det forventes enda flere servere basert på Power i nær fremtid.

Det jobbes med å gjøre det enda enklere for tredjeparts selskaper å lisensiere Power-teknologi, slik at man kan bruke designet i egen CPU-arkitektur.

Aktuelle finesser som er verdt å nevne med Power er blant annet dobbelkjernedesign, virtualisering og 64-bits prosessering. Videre påstås det at prosessoren har betraktelig bedre ytelse enn sine konkurrenter, bl.a. Xeon og Opteron. For kort tid siden ble det lagt ut en pressemelding der IBM oppga meget imponerende ytelsestall for p5 595.

IBMs superdatamaskin, Blue Gene/L, baseres også på Power-prosessorer. Arkitekturen passer dermed både til "low-end"- og "enterprise"-applikasjoner. Skalerbarhet burde dermed være et meget aktuelt stikkord for disse løsningene.

(Kilder: Cnet, Power.org)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen