IBM bryter ny TPC-C-rekord

I en pressemelding skriver IBM at p5 570 har satt ny TPC-C-rekord for 16-veis (16 kjerner) systemer ved å levere litt over 1 million transaksjoner pr. minutt. Dette betyr at HPs Superdome med 64 aktive kjerner dyttes ned på andreplass. Et tilsvarende system med 16 kjerner representert av HP Integrity rx8620 har ca. 1/3 av den nye rekorden.

Den nevnte serversystemet er basert på Power5+, som også kan leveres med firekjerne-modul. Virtualisering på maskinvarenivå gjennom IBMs HyperVisor er støttet på alle disse modellene med Power5+, men man må betale en lisenspris pr. kjerne som skal virtualiseres.

IBM har også finpusset sin strategi når det gjelder pSeries (p5) og kan levere en rekke modeller i såkalt OpenPower Edition. I praksis betyr dette at man har trukket ut lisenskostnaden av AIX og tilbyr maskinene til langt lavere innkjøpspris med Linux (Suse Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux - evt. Gentoo eller Debian for ikke-kommersiell Linux)

"Big Blue" rapporteres å ha omtrent 31 prosent av Unix-markedet, noe som representerer en nær dobling på syv år. I tillegg til AIX har selskapet en svært klar Linux-strategi og har dermed flere bein å stå på med tanke på operativsystemer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen