IBM åpner stemmeverktøy

Dette er et taktisk trekk av IBM, som håper at utviklingen av stemmegjenkjenningsprogramvare skal skyte fart når mange får tilgang til det. En av IBM sine største konkurrenter på området er Microsoft, som har en løsning som det ikke er blitt gjort veldig mye med de siste årene.

Vi prøver å inspirere industrien rundt åpen kildekode for å få mer og mer utvikling innen stemme-basert programvare, sa Steven A. Mills i IBM til New York Times. Om vi får dette økosystemet igang, tror vi det vil bringe større inntekter til IBM i det lange løp.

IBMs verktøy for stemmegjenkjenning vil bli integrert med Opera i versjon 7.60, som det finnes en offentlig forhåndsvisning av på Opera.com. Denne integrasjonen gjør det mulig å lage websider som man kan snakke til, og som kan snakke til deg, noe som vil gjøre det enklere for synshemmede å bruke.

Kildekode som kan gjenkjenne vanlige ord, datoer, tidspunkt, byer, land og stater, vil bli donert til Apache Software Foundation. Kildekoden til taleredigeringsverktøy vil også bli delt ut til Eclipse Foundation. Hva som vil bli gjort med denne kildekoden framover er foreløpig ukjent, og ingen av disse organisasjonene har ennå komt ut med en pressemelding.

Kilde: New York Times

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen