IBM: - Du kan ikke kontrollere Linux

IBM har over ti år erfaring med å samarbeide og jobbe med Linux-miljøet. Dan Frye, visepresident av utviklingen for åpne systemer hos IBM, deler deres erfaringer om hva som skulle til for å få et effektivt samarbeid, og hva som ikke har fungert. Et av de vanskeligste konseptene for IBM å forstå var kontrollering, enkelt og greit av den grunn at det rett og slett ikke var noen.

"Det er ingenting vi kan gjøre for å kontrollere individer eller miljøer, og om du prøver, kan du ende opp med å gjøre ting verre. Det du trenger er innflytelse. Det går tilbake til den viktigste oppgaven, som er å gi tilbake til miljøet, og utvikle ekspertise. Du vil deretter erfare, om dine utviklere jobber med et miljø over tid, at de vil utvikle innflytelse, og den innflytelsen vil hjelpe deg med å få ting gjort." kunne Frye fortelle.

Frye fortalte i hans nøkkelnotis at et av de første spørsmålene IBM internt stilte seg selv rundt Linux, var hvordan de kunne kontrollere en slik kaotisk utviklingsmodell. Erfaringene de skulle sitte igjen med senere, var at utviklingsmodellen slettes ikke var kaotisk, selv om det kunne se slik ut for noen på utsiden. En viktig lekse de deretter skulle lære for å oppnå et godt samarbeid, var å bli en del av Linux-miljøet som deltaker selv.

"Det er enkelt å forme et miljø rundt deg selv, men det er mye vanskeligere og mer verdifullt å delta i et miljø du selv ikke kontrollerer. Dette tok tid å lære oss." fortsetter Frye.

Noe Frye husket som endte opp med å være en dårlig suksess, var da IBM prøvde å presse frem deres eget tiltak på Linux-skalerbarhet. Et prosjekt som ikke så ut til å fungere så bra da de ikke fikk noen bidrag de kunne jobbe utifra fra miljøet rundt initiativet. Et eksempel Frye kunne komme med var at noen kunne sende ut en notis på en epost-liste om et IBM-tiltak, IBM ville deretter sette sammen en gruppe for å utarbeide et svar. Problemet som oppstod var at IBM kunne ende opp med å bruke alt for lang tid til å gi en respons, og i mellomtiden ville mange som viste interesse allerede være på spor av noe annet.

Etter mye arbeid rundt lukkede dører og interne diskusjoner, skulle endelig dørene åpnes og gi IBM et nytt lys i saken. All kommunikasjon rundt kjernen til Linux ble forbudt å diskutere i interne kanaler hos IBM. Kommunikasjonen skulle gjøres via eksterne kanaler, noe som skulle vise seg å gi en større suksess med å få et godt samarbeid med miljøet.

"Vi hadde brukt all for mye tid bak IBM sin brannmur og diskutert ting, og vi prøvde å polere vår eksterne kommunikasjon. Så vi stoppet all intern kommunikasjon hos IBM rundt Linux-kjernen. Ingen som arbeidet med kjernen fikk lov til å kommunisere rundt dette med interne kanaler i selskapet. All kommunikasjon skulle skje eksternt."

En annen erfaring IBM satt igjen med, var at det ikke nødvendigvis hjalp å donere masse koder heller, den beste fremgangsmåten var å starte å jobbe sammen med miljøer fra innsiden og heller gi økende bidrag i takt med respons fra miljøet. Og selv om IBM forstod at de ikke kunne kontrollere en prosess, var det fullt mulig å jobbe med prosjekter og gi innflytelse for elementer som er viktige for IBM.

"Det er fullstendig akseptabelt å arbeide for sin egen sak. Du kan arbeide med ting som er viktig for deg og ditt selskap, og ting vil ordne seg selv om du ikke har kontrollen."

Et annet konsept som de også skulle erfare mens de jobbet med Linux-miljøet, var at det er sluttresultatet som teller.

"Det har ikke så mye å si hvem sin kode som til slutt ender opp som ferdig produkt. Om dine kollegaer slipper en kode, noen andre snapper den om, omskriver den litt, og gjør den bedre, er det helt greit."

(kilde: cioupdate.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen