Test

Ian Hunter - Shrunken Heads

Den rufsete rockelegenden Ian Hunter er plateaktuell igjen. Mott The Hoople-veteranen er fortsatt skarp og oppegående etter snart fire tiår på scenen. Mott The Hoople regjerte aldri helt rockeverdenen, men ga i løpet av sin syv år lange karriere ut ni fullt ut brukbare rockeskiver. Ian Hunter har også siden starten på sin solokarriere i 1975 opparbeidet seg en rimelig brukbar katalog, hvor ”Shrunken Heads kommer til å føye seg fint inn i det gode selskap.

All The Young Dudes

Håret og solbrillene er fortsatt de samme.
... og i litt mer moderne utgave.

Kritiske låter og tøff vokal har alltid vært kjennetegnet til mannen, som i sin tid var den første til å spille inn David Bowie låta ”All The Young Dudes”. ”Shrunken Heads” er intet unntak. Både tittelsporet og ”I Am What I Hated When I Was Young” viser en fortsatt kledelig irritert og småironisk Hunter, som i en alder av 68 år fortsatt harselerer med det etablerte. Kraftig skyts rettes mot USA og landets forfall i låta ”Soul Of America” – dette til tross for at Ian Hunter har bodd de siste tyve årene i USA.

Dylan og Springsteen

Hele ”Shrunken Heads” smaker umiskjennelig av Bruce Springsteen og Bob Dylan, blandet med den sedvanlige Mott The Hoople signaturen. Den Dylan’ske inspirasjonen kommer tydelig frem i folk-låten "I Am What I Hated When I Was Young", hvor Hunter med god kløkt ironiserer over livet som rockestjerne. Ironi er en sjanger tekstforfatter Hunter behersker til fulle, det samme er politisk kritikk. Ian Hunter retter denne gangen pekefingeren til flere, både USA, Storbritannia og verdenssamfunnet i sin helhet.

Konklusjon

Platen er produsert i samarbeid med gitaristen Andy York, som tidligere har jobbet sammen med John Mellemcamp. I tillegg har han fått med seg et vaskekte stjerneteam, både Wilco’s Jeff Tweedy, Steve Holly (Joe Cocker) og Soozie Tyrell fra E-Street band bidrar på platen.Etter over 30 år som soloartist har Ian Hunter kommet fram til formelen som gir gode låter. Nyskapende er det ikke, men fullt ut en god plate med få – om noen, svakheter. Lyttervennlig, til tider spennende, men aldri oppbrukt.

Den hese stemmen, rockeballadene og solbrillene er de samme – Ian Hunter er seg selv lik. Heldigvis.

Ian Hunter Shrunken Heads   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen