I tre dimensjoner

Nokia 6680

Nå har det dukket opp bilder på Internett av en ny modell fra Nokia, som etter de flestes mening virker svært interessant. Kilder som har analysert disse bildene sier imidlertid at de ser ut som forfalskninger.

Ryktene sier at Nokia 6680 skal bli den første telefonen med tredimensjonalt brukergrensesnitt. Det har blitt foreslått mange forskjellige løsninger på slike operativsystemer.

Ett eksempel kan man se på infocube sine nettsider. Infocube jobber med å lage kubeformede menyer for blant annet mobiltelefoner. De mener at mobiltelefoner generelt er proppet med funksjonalitet, og er mye kraftigere enn man tror. Videre sier firmaet at denne kraften er vanskelig å utnytte på grunn av svakheter i blant annet brukergrensesnittet.

Telefoner med tredimensjonalt brukergrensesnitt har enkelt forklart bare et operativsystem som forstår tre dimensjoner, og at brukeren kan arbeide med de samme dimensjonene. Med andre ord viser ikke skjermen 3D-effekter som ligner de man får med 3D-briller, for å ha det oppklart.

Det tredimensjonale brukergrensesnittet i Nokia 6680 skal inngå i et videreutviklet Symbian Series 60 UI.

Ut ifra disse mulig forfalskede bildene ser det ut som telefonen kommer til å ha to kameraer innebygget, altså et eget for å få sitt eget fjes på skjermen. Videre kan det se ut som om kameraet på baksiden aktiveres ved å dra ned et plastdeksel som beskytter linsa. Fiffig funksjon isåfall.

Ryktene sier at offisiell informasjon om modellen kommer i andre kvartal av år 2005. Vi gleder oss.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen