I pose og sekk

LowePro er er produsent av kamerabager som de fleste her til lands kjenner til, og for en tid tilbake lanserte de en ny serie for fotografer på farten: LowePro Pro Runner. Selv om de nye bagene ble lansert like etter nyttår, velger vi likevel å omtale dem her, da de ikke ennå har nådd det norske markedet uansett.

Les også: Test: Spider Holster Pro

Pro Runner 350 AW
Pro Runner 350 AW

Så over til fotobagene. Serien består foreløpig av totalt seks ulike fotoryggsekker, hvor alle sammen er værbeskyttet i betydningen at de har et innebygget regntrekk som kan foldes ut av lommen sin og trekkes over bagen om himmelen skulle åpne seg. Modellnummerne henspiller på størrelsen, og jo høyere nummer jo større plass er det i ryggsekken. 200 AW er med andre ord minst i serien, og de to 450-modellene er størst.

Les også: For sikkerhets skyld: Hvordan unngår du å miste bilder?

Og sånn apropos størrelse, så kan de fire største modellene, det vil si 350/x350 og 450/x450 skilte med beskyttet lomme til bærbar PC, og de to sistnevnte har i tillegg en innebygget PC-lomme som enkelt kan tas ut av bagen, for å gjøre det så enkelt og praktisk som mulig å passere sikkerhetssjekken på flyplasser.

Pro Runner x350 AW
Pro Runner x350 AW

Les også: Hvorfor har kameravesken feil størrelse?

De to modellene med x før modellnummeret vil også være av trilletypen, og får dermed både håndtak og trillehjul. I tillegg er de utstyrt med remmer og stropper som gjør at de enkelt kan konversteres til ryggsekker. Når de trilles kan ryggsekkremmene gjemmes bort i en egen lomme.

For øvrig kan vi nevne at den samme navnekonvensjonen gjelder hele LowePros sortiment: 50 i modellnavnet betyr PC-lomme, mens x betyr trillehjul og håndtak.

Veiledende priser i Norge blir som følger:

Les også: Å fotografere i høyden, del I

Les også: Å fotografere i høyden, del II

Les også: Å fotografere i høyden, del III

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen