I morgon, i morgon...

Canon EOS 5D Mark II var det første digitale speilreflekskameraet som kunne tilby videoopptak i 1080p, og ble bare såvidt slått av Nikon D90 i kampen om å bli det første med videoopptak overhodet. dermed sier det seg selv at denne funksjonen kanskje ikke var spesielt moden da kameraet ble lansert, og derfor har den også blitt flikket mye på i ettertid, både av canon selv og av entusiaster.

Les også: Test: Canon EOS 5D Mark II - Kongen av fullformat?

Blant annet har man i etterkant fått forbedret både eksponering og lydsystem, mens antall bilder per sekund er det som har gjenstått som det store problemet. 30 bilder per sekund, som kameraet i utgangspunktet tilbyr, er ikke spesielt godt i samsvar med diverse standarder, og det er dette problemet Canon tidligere har lovet å fikse.

Og nå er de snart ferdige, i følge pressemeldingen som ble sendt ut i dag. 16. mars lover Canon at firmware versjon 2.0.3. skal være tilgjengelig for nedlastning, og den skal gjøre kameraet i stand til å ta opp i 23,976 bilder per sekund. I tillegg vil kameraet nå tilby PAL-standard på 25 bilder per sekund, samt at NEC-opptak reduseres fra 30 til standard 29,97 bilder per sekund.

Men også en del andre ting rettes på i den nye firmwaren, lover Canon, og lister opp ting som nyn histogramvisning for videoopptak i manuellmodus, samt lukkerprioritet og blenderprioritet, i tillegg til at det er lagt til en ny lydnivåmåler, samt at samplingfrekvensen er økt fra 44,1 KHz til 48 KHz.

Les også: Guide: Hva er egentlig firmware?

Les også: Canon bekrefter firmware

Les også: Misfornøyd med videofunksjonen i EOS 5D MkII?

Les også: Bedre videoopptak på EOS 5D MkII

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen