I kunnskapens navn

Utviklingen på mobilfronten har mildt sagt hatt en eksplosiv fremgang de siste årene. For mindre enn ti år siden kunne ikke telefonene sende tekstmeldinger, man kunne ikke se hvem som ringte, og de fleste telefonmodeller hadde heller ingen muligheter for å lagre kontakter. Dette var pakket inn i enheter som stort sett var store, svarte og klumpete.

I dag er en mobiltelefon en fullverdig multimedieenhet. Telefonene har fått fargeskjermer, man kan bruke vanlige musikkfiler som ringetoner, man kan installere avanserte spill og programmer. Innebygde kamera, minnekort og Mp3-spillere har også kommet på plass, sammen med internett i bredbåndshastighet. Hvis en telefon skulle hatt disse funksjonene for ti år siden ville man endt opp med en mindre pen sak på omtrent 20 kilo.

Vanskelig å henge med i utviklingen
Den raske utviklingen innenfor mobilindustrien har ført til at mannen i gata ikke alltid greier henge med, noe som har resultert i at stadig færre faktisk er klar over hva en mobiltelefon kan brukes til. Kjennskapen til nyere mobiluttrykk som UMTS og EDGE er også gresk for mange. Til og med store medier sliter med å henge med i utviklingen. At anerkjente dagsaviser omtaler megapikselkamera som en 3G-teknologi sier sitt.

Den forholdsvis beskjedne mengden av forståelig informasjon som finnes om mobilteknologi i dag har ført til at stadig flere trekker til forskjellige diskusjonsforum på internett, både for å lære mer og for å dele sine egne erfaringer med likesinnede. Det finnes imidlertid også forum som ikke foregår i den virtuelle verden, men på kafeer og andre steder i den virkelige verden.

Diskusjonsforum i den virkelige verden
MobileMonday er et firma som arrangerer gjevnlige samlinger for mobilinteresserte. På disse samlingene, som foregår den første mandagen i hver måned, blir sentrale personer i mobilindustrien invitert for å holde foredrag og informere om nye tjenester, bruksområder for ny teknologi og lignende. I etterkant kan deltakerne diskutere teknologien og mulighetene med foredragsholderne eller hverandre.

Samtidig som MobileMonday er en ressurs for å tilegne seg mer kunnskap, prøver selskapet å inspirere bedrifter til å lansere mobile tjenester ved å dele ut priser for nyskapende løsninger.

Tannhelsetjenesten i den finske byen Lathi kunne nylig motta MobileMonday Peer Award 2005 etter å ha lasert en SMS-basert tjeneste, som gjør det mulig for pasientene å kansellere eller skifte tidspunkt på timene sine via en SMS-portal.

Selskapet har hatt en gjevn tilstrømning av brukere helt siden oppstarten for fem år siden, og opererer i flere land. Foreløpig kjenner vi ikke til lignende konsepter i Norge, men at det ville slått an også her til lands, det skal man på ingen måte utelukke.

(Kilde: MobileMonday)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen