Sonys CES-lager: Disse produktene skal til Las Vegas
Sonys CES-lager: Disse produktene skal til Las Vegas

I januar braker det løs

Det er ikke så mange produsenter som lanserer nye produkter i tiden før jul – og grunnen er enkel: De fleste er opptatt med å forberede seg til CES-messen over nyttår, som går av stabelen fra 7. til 10. januar i Las Vegas.

CES, eller International Consumer Electronics Show som det fulle navnet er, er verdens største messe for forbrukerteknologi. Over 2500 utstillere innen lyd, bilde, datamaskiner og annen forbrukerteknologi vil være tilstede, og det er ventet at 110 000 besøkende fra 140 land besøker messen. Det betyr ifølge arrangøren at 2010 blir et rekordår hva angår antall utstillere.

Noe av det aller mest spennende på disse messene er naturligvis de mange produktnyhetene, og det ventes at 20 000 nye produkter vil bli vist frem. I tillegg avholdes det mange konferanser, og i 2010-utgaven av messen skal det være 250 slike, hvor over 800 personer fra teknologibransjen er talere.

Hva venter oss?

Hva kan vi så forvente av produkter i lyd- og bildesjangeren på årets messe? Her er noen stikkord:

  • Lesebrett: "Alle" produsentene lager lesebrett nå, og vil vise frem disse på CES. Vi venter fokus på modeller med fargeskjerm. Dessuten venter vi modeller som smelter sammen med nettbok-konseptet, og modeller med både epapir og tradisjonell LCD-skjerm.
  • Trådløs overføring: Trådløs overføring av HD-signaler er i støtet, og det samme er trådløs lading av f.eks. MP3-spillere og mobiltelefoner. Nye spesifikasjoner for trådløse hjemmenettverk ventes også å bli demonstrert, sammen med smarte produkter for kontroll og overvåking av elektronikkprodukter via WLAN.
  • 3D-TV: Nå kommer de reelle produktene, og ikke bare konseptene som på fjorårets CES. Spørsmålet er om 3D-TV bare blir "nok en logo" nede på TV-en din, eller en funksjon som faktisk har noe for seg. Vi gjenstår å bli overbevist, men kanskje vi blir det etter CES.
  • Miljøfokuset blir enda sterkere på årets CES. En egen avdeling på messen med over 30 utstillere blir dedikert til spesielt miljøvennlige og energieffektive produkter. Nye produkter som tar i bruk alternativ energi som solenergi vil vises frem.
Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Tek.no-nettverket vil være representert på messen og vi på Audiovisuelt vil naturligvis gjøre vårt beste for å holde deg oppdatert på nyhetene innen lyd og bilde. Følg med i begynnelsen av januar!

(Kilder: CES, Sony Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen