I fengsel via Facebook

Hvis du først har skadet noen alvorlig i en bilulykke etter fyllekjøring, er kanskje det siste du bør gjøre å skryte av det på Facebook.

Forlenget soning
Amerikanske Joshua Lipton var i utgangspunktet anklaget for å ha alvorlig skadet en kvinne etter at han fyllekjørte, men å kle seg om som fange og fleipe om hendelsen på en fest i påvente av rettsaken ble ikke populært.

Når man i tillegg legger ut bildene på Facebook så dommeren svart. Skjerpet straff var svaret Lipton fikk for Facebook-skryteriet. Til CNN sa dommer Daniel Procaccini at bildene helt klart påvirket straffeutmålingen.

- I følge måten bildene ble presentert på er det åpenbart at tiltalte ikke viser noen som helst for anger i forhold til hva han har gjort. Dermed finnes det ingen formildende smstendigheter, sa Proaccini til CNN.

Ny trend
Mange lovbrytere har lagt ut bilder av sine eskapader i løpet av det siste året, og tydeligvis aldri tenkt på at lovens lange arm følger med på denne typen medier, men nå viser det seg altså at politiet følger godt med, også i internettverdenen.

22-årige Lara Buys kjørte også i fylla og havnet i en ulykke som gjorde at hennes medpassasjer omkom. På sin egen Myspace-side publiserte hun bilder hvor hun drakk alkohol etter at ulykken hadde inntruffet, og skrev bloggposter med spøker om fyllekjøring. Retten slo knallhardt ned på nettvitseriet, og det som i utgangspunktet skulle være straff via samfunnstjeneste, ble obligatoriske Anonyme Alkoholikere-møter samt en fengselsstraff.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen