Test

I Could Never Be Your Woman

Michelle Pfeiffer har i den siste tiden hatt en oppsving i karrieren med filmer som "Stardust" og "Hairspray", men med "I Could Never Be Your Woman" gjør hun et stort hopp tilbake. Det samme gjelder Amy Heckerling som tidligere har regissert blant annet "Se hvem som snakker" og "Clueless". En i utgangspunktet flott sammensetning har her gjort en skuffende dårlig romantisk komedie.

Michelle Pfeiffer som Rosie.
Michelle Pfeiffer som Rosie.

Unaturlig forhold

Rosie (Michelle Pfeiffer) har nettopp bikket de store 40, hun er skilt og bor sammen med sin datter Izzie (Saoirse Ronan), som akkurat har nådd tenårene. Rosie er manusforfatter og produsent til TV-serien "You go, Girl". En serie som stadig taper seere og som holder på å bli tatt av lufta for godt. Mens Rosie ser hennes datter bli forelsket i en gutt på skolen har hun selv en yrende forelskelse i vente. "You go, girl" prøver å kapre seere ved å få inn et friskt pust med den unge skuespilleren Adam (Paul Rudd), som straks får opp øynene for Rosie.

Mother Nature (Tracy Ullman) er heller skeptisk til forholdet mellom Rosie og den unge Adam, noe hun uttrykker til stadighet. Hun er også skeptisk til Rosies valg av å ha en karriere, noe som i tillegg gjør at hun ikke får tid til å konsentrere seg om sin datter. Rosie klarer ikke helt å ignorere Mother Nature i forholdet sitt til Adam, og hun er redd han ikke er ærlig og alvorlig med henne. Hun tror kanskje han bare leker med henne og Mother Nature gjør det ikke enkelt for Rosie å kaste gamle fordommer og følge sine egne ønsker.

Usammenhengende dobbeltmoral

"I Could Never Be Your Woman" er noe så sjeldent som en romantisk komedie som virkelig prøver å si noe, det er bare synd at den ikke riktig vet hva den skal si og hvordan den skal si det. Med karakteren Mother Nature sier filmen at det var best slik det var i gamle dager, hvor menn gikk i krig og kvinner var hjemme og passet barna. Men med Rosie og Adams forhold prøver filmen og si at det ikke lengre trenger være slik. Og med den konstante fokuseringen på gammel versus ung, plastisk kirurgi mot det naturlige, og skjønnhet vs. personlighet prøver filmen å si at samfunnet fokuserer alt for mye på den perfekte kropp og utseende. Det er ikke lett å henge med på alt dette og hvor filmskaperen egentlig vil er vanskelig å si. Vi forstår at hun har et sterkt ønske om å kommentere samfunnet, men i hvilken retning er ikke lett å få tak på, og man ender opp med bare å bli forvirret.

Adam (Paul Rudd) forfører Rosie (Michelle Pfeiffer).
Adam (Paul Rudd) forfører Rosie (Michelle Pfeiffer).

Filmens budskap er ikke det eneste ved denne produksjonen som er rotete. Handlingen i seg selv er også veldig vanskelig å følge med på og ting henger ikke alltid sammen. Alt går veldig fort frem og plutselig, uten noen oppbygning eller forvarsel, har det skjedd en hel masse med karakterene. Dette gjør at man blir enda mer forvirret og når man ikke helt greier å følge med blir det igjen uinteressant og kjedelig.

Det mest plagsomme med denne filmen er likevel karakteren Mother Nature, ikke fordi Tracy Ullman gjør en dårlig jobb, men fordi karakteren både er meningsløs og malplassert. Når hun dukker opp blir man slengt ut av filmfortellingen og hun skaper kun distanse til det som foregår.

Filmen har sine morsomme øyeblikk, og den er ikke helt blottet for underholdningsverdi. Men den bærer veldig stort preg av å være laget i hui og hast, og at de ikke fikk nok tid til bearbeidelse og gjennomtenkning av verken manus, foto eller regi. Det er veldig synd, for filmen i seg selv har mye potensial og det er skuffende at den ikke klarer å fullføre.

Konklusjon

”I Could Never Be Your Woman” gjør et intenst forsøk på å si noe om samfunnet og det skjønnhetsidealet som regjerer i vår hverdag, men filmen prøver for hardt og den prøver å si alt for mye på en gang. Den bærer i tillegg et stort preg av å være lagd under et stramt tidspress hvor filmskaperen ikke har hatt tid til å tenke over sine valg. Dette har resultert i at filmen – som kunne vært en underholdene romantisk komedie som faktisk sier noe om det samfunnet vi lever i – i stedet har blitt et halvferdig, usammenhengende makkverk.

I Could Never Be Your Woman   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen