I alle byer og alle land

Vi har lenge drømt om én enkelt mobiltelefon som kan brukes uansett hvor vi befinner oss i verden. Hittil har det vært lettere sagt enn gjort. Det nærmeste vi har kommet er er satelitt-telefoner. Disse er til gjengjeld svindyre å bruke, og krever fri sikt mot himmelen.

Nå har Toshiba klart å knekke koden, og laget en universal mobiltelefon som klarer å bruke de fleste av mobilnettene som brukes i verden. Den nye modellen har fått det passende navnet 903T Worldphone.

903T kan brukes både i GSM og CDMA-nett. Det betyr at japanske mobileiere for første gang kan besøke europeiske land uten å ha med seg ekstra mobiltelefon - og motsatt. Det gjør livet enklere for både forretningsreisende, offentlig ansatte og andre som farter rundt i verden.

Siden 903T baserer seg på WCDMA-teknologi vil den også kunne brukes i tredjegenerasjonsnettene vi har bygget i Europa. Vodafone har allerede bygget ut 3G-nett i flere europeiske land, inkludert Sverige. Det er derfor mye som tyder på at modeller som 903T også vil dukke opp i Europa.

Toshiba har utstyrt 903T med en annen funksjon som fungerer over landegrensene; nemlig nettverksbasert GPS. Denne teknologien kan brukes i Vodafones mobilnett til å fastslå posisjonen din på kartet. I tillegg forsyner tjenesten deg med kart, kjøreruter og reiseinformasjon når du befinner deg i utenlandske mobilnett.

Ingen lettvekter
Det er ingen liten krabat Toshiba har utviklet. Støtte for doble mobilnett krever sitt utstyr, og med en høyde på 11 cm og tykkelse på 2,5 cm er 903T en av de største kamskjellsmodellene vi har vært borti. Vekten på 149 gram er heller ikke noe å briljere med.

Til gjengjeld har telefonen det meste av funksjoner i orden. Kameraet tar bilder i 2 megapiksler, skjermen har en relativt heftig oppløsning på 240 x 320 piksler og telefonen støtter SD-minnekort. Taletiden ligger på henholdsvis 3-6 timer, avhengig av om man er i CDMA eller GSM-nett.

Vodafone har allerede startet salget av 903T til japanske kunder.

(Kilder: 3G Handsets, Mobil.se, Slashphone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen