i915/925 inntar markedet

Vi kan nok forvente mange nye hovedkort fra ulike leverandører i tiden fremover, ettersom Intel sin 9xx-serie endelig offisielt er tilgjengelig. Ifølge en artikkel hos Digitimes påstås det fra taiwanske hovedkortprodusenter at man forventer økt salg i tiden fremover.

Foreløpig er andelen av hovedkort som baserer seg på PCI Express meget liten. Man regner med at disse kortene bare står for 5 prosent av total levering. I løpet av tredje kvartal forventes det en økning til 15-20 prosent, men AGP ser fortsatt ut til å bli fremtredende en god stund fremover.

Ifølge Extremetech gir ikke de nye komponentene noen enorm forbedring med tanke på ytelse. Dersom man har et rimelig nytt system som gir tilfredsstillende hastighet, er det dermed ikke noen grunn til å bytte over til 9xx med det første. Prisen ligger fortsatt noe høyt ettersom budsjettseriene enda ikke har etablert seg. Dersom man på død og liv ikke kan vente, er LGA775, 9xx, PCI Express og DDR2 absolutt noe man bør kikke nærmere på.

Dersom man ikke ønsker å bruke penger på et eksternt grafikkort, kan man selvsagt også bruke den integrerte grafikkløsningen i 915G. I en pressemelding fra Intel påpekes det at 9xx muliggjør bruk av High Definition
(HD) video, 7.1 surround lyd og trådløs oppkobling.

I løpet av denne måneden kommer Intel til å lansere tre nye Celeron-prosessorer basert på 90nm teknologi. Alle vil ha 533 MHz systembuss og 256 KB cache. Klokkefrekvensene blir 2,80-, 2,66- og 2,53 GHz og veiledende priser henholdsvis 117-, 89- og 79 amerikanske dollar.

(Kilder: Digitimes, Extremetech, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen