i915-hovedkort trekkes tilbake

Intel har bekreftet problemet med ICH6 og det skal nå ha blitt tatt hånd om i selskapets fabrikker. Dette betyr imidlertid at en rekke kort som allerede har blitt sendt ut må tilbakekalles og erstattes med oppdaterte versjoner. Heldigvis for Intel er det ikke noe enormt antall med kort som må erstattes, ettersom feilen ble oppdaget før salget startet i større omfang.

Dersom man har et hovedkort basert på i915-brikkesettet og man fikk dette før 21. juni, bør man uansett ta kontakt med forhandleren og sannsynligvis erstatte kortet. Dette er også det offisielle standpunktet til Intel.

Feilen i ICH6 gjør nok kanskje mest utslag på det asiatiske markedet, der man allerede hadde startet å levere en del kort. Selv om dette ble oppdaget såpass tidlig, er det selvsagt ikke spesielt gode nyheter for hovedkortprodusenter som allerede har laget tusenvis av hovedkort basert på den "buggy" versjonen. Det blir utvilsomt mye ekstra arbeid for mellomleddene med Intel sitt i915-brikkesett.

Dette forventes å ramme de fleste store leverandørene av hovedkort, deriblant Abit, Asus, EPoX, Gigabyte, MSI, og Tyan. Formelle uttalelser med tanke på hvordan problemet vil bli håndtert avventes fortsatt fra flere.

(Kilder: Intel, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen