(Bilde: Samsung, Microsoft)

I Sør-Korea må shoppere bruke Internet Explorer

Fordi loven sier det.

Selv om Sør-Korea er et teknologisk avansert land og står i spissen for innovasjon, må innbyggerne stort sett bruke Internet Explorer når de handler på nett.

Microsofts nettleser har opplevd et markant fall de siste årene, og har møtt intens konkurranse fra rivalene Chrome, Firefox og Safari. Selv om stadig færre nettbrukere benytter seg av Internet Explorer, er tallet fremdeles ganske høyt i Sør-Korea – noe som hovedsakelig skyldes lovgivning, framfor sosiale normer, melder The Washington Post.

Sikkerhet for brukerne

Bakgrunnen til denne spesielle situasjonen er en lov fra 1999. Selv om sørkoreanske myndigheter oppfordret innbyggerne til å handle over nett på 90-tallet, ville de forsikre innbyggerne om at det nye forbruksmønsteret var helt trygt.

Derfor skapte de et system der alle innbyggerne ble verifisert via et digitalt sertifikat, og dette krevde tillegget ActiveX i nettleseren. Og den eneste nettleseren som støtter dette er Internet Explorer.

Sørkoreanere er derfor fanget i fortiden på dette området, selv om det er mulig å handle utenom Internet Explorer på internasjonale sider som eBay og Amazon. Nå prøver en pressgruppe i Sør-Korea å endre den 14 år gamle loven.

Hva med naboene i nord?
– Nord-Korea-nettbrettet er ikke så verst »

(Kilder: The Washington Post via New Launches)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen