Astronauten Rick Mastracchio møter du i nattens live-sending.
Teknofil
Astronauten Rick Mastracchio møter du i nattens live-sending. (Bilde: NatGeo)

I natt ser du livesending fra verdensrommet

Liker du romfart og astronomi går du en spennende TV-helg i møte.

For et par måneder side annonserte den britiske TV-kanalen Channel 4 at de ville sende et to timer langt program med live-streaming fra den Internasjonale romstasjonen (ISS). En måned senere fikk vi tips om at National Geographic Channel i Norge ville vise det samme innslaget. Og nå er ventetiden endelig over:

I natt kl. 01.00 norsk tid får du møte astronautene Rick Mastracchio og Koichi Wakata om bord på ISS, i samtale med flere flinke forståsegpåere på bakken, inklusive professor Stephen Hawking, den britiske astronauten Tim Peake og romfareren Mike Massimino. Astronautene og panelet vil også svare på spørsmål om verdensrommet og romfart fra publikum.

I løpet av sendingen blir vi med på en tur rundt jorden hvor vi får oppleve noen utrolige bilder av vår planet; soloppganger og solnedganger, storbyer opplyst på nattestid, uvær og nordlyset. I tillegg vil vi lære hvordan astronatene lever månedsvis i mikrogravitasjon. De vil vise oss hvordan de holder seg i form, sover opp ned og ikke minst hvordan de bruker toalettet, skriver National Geographic Channel i en pressemelding.

Premiere på Cosmos på søndag

Om ikke "Live from Space" var nok, følger samme TV-kanal opp med en ny serie som heter "Cosmos: A Spacetime Odyssey" på søndag kl. 22.00. Serien er på 13 episoder, og astrofysiker Neil deGrasse Tyson er programleder. Temaer som melkeveien, evolusjon, lyset og planetene er fokus for denne nye storsatsningen.

Serien er for øvrige en fornyet utgave av den populære serien "Cosmos: A Personal Voyage", med Carl Sagan som programleder. Denne har angivelig blitt sett av hele 750 millioner mennesker siden 80-tallet, og er ett av tidenes mest sette vitenskapsprogram.

Det hvite hus har regnet på det:
Skal USA bygge Dødsstjernen fra Star Wars? »

(Kilder: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen