I-Mates syltynne smarting

Alternativ tekst mangler
Nei, dette er ikke en ny utgave av Motorola Slvr.

I-Mate SPL

Dimensjoner: 11,4 x 4,9 x 1,2 cm, 102 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10. Blåtann v1.2, MMS, wap 2.0 xhtml (Internet Explorer Mobile), e-post (Outlook Mobile),

Batteri: 4 timer tale, 6 dager hvile.

Maskinvare: 64 MB internminne, støtte for miniSD-minnekort, TI OMAP 730 prosessor, 200 MHz.

Skjerm: TFT, 65 000 farger, ukjent oppløsning, 2,2 tommer.

Kamera: 2 megapiksler, forskjellige kameramodus, video i QCIF-oppløsning

Operativsystem: Windows Mobile 5.0

Øvrig: Windows Media Player, Pocket MSN Messenger, Active Sync.

I-Mate presenterte i dag en ny smarttelefon basert på Windows Mobile. Dette er den første telefonen fra selskapet som ikke er produsert av HTC. I stedet har I-Mate henvendt seg til det kinesiske selskapet TechFaith Wireless, og fått en av verdens tynneste Windows-telefoner.

Ved første øyekast skulle man egentlig tro at det var Motorola som sto bak designen på nye i-Mate SPL. Telefonen er nemlig mistenkelig lik Motorola-tynnisen Slvr.

Om du er opptatt av tekniske spesifikasjoner burde det likevel ikke være noen tvil om hvilken telefon du skal velge.

Smarting
I-Mate SPL er nemlig en vaskekte smarttelefon som kjører Windows Mobile 5.0. Det betyr at du har flere hendige funksjoner som e-post, internett, MSN Messenger og Windows Media Player for hånden.

Om du foretrekker å bruke andre alternativer, lar Windows Mobile deg installere nye programmer. I tillegg snakker Windows-telefoner godt sammen med Windows-PC-er når du skal synkronisere kontaktlisten, kalenderen og filer.

Ikke proffvalget
SPL kommer allikevel til kort mot de beste profftelefonene. Telefonen mangler nemlig både 3G, EDGE og Wi-Fi. Telefonen har bare støtte for trippelbånd GSM og GPRS. Dermed er det nærmest håpløst å bruke telefonen til for eksempel modem sammen med en bærbar PC.

På baksiden av SPL finner du et to megapikslers kamera. Dette har ikke autofokus, noe som i de fleste tilfeller betyr at bildene ikke blir av de skarpeste. Kameraet kan også ta opp video, men oppløsningen er begrenset til 176 x 144 piksler med en bildefrekvens på sju bilder i sekundet.

Trådløs
Tilkobling til datamaskin gjør du via den innebygde USB-pluggen. Om du er forkjemper for en kabelfri hverdag, støtter SPL også blåtann.

SPL har for øvrig 64 MB innebygget minne, med mulighet for utvidelse ved hjelp av miniSD-kort. Batteriet skal i følge I-Mate holde ut opptil fire timer tale eller drøyt seks dager hviletid.

I følge One2Com, I-Mates norske distributør, vil SPL komme i salg i begynnelsen av oktober, og trolig koste fra 3300 kroner.

Mer detaljert informasjon finner du i I-Mates pressemelding (PDF).

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen