Sniktitt

I-mate Ultimate 8150

Tidligere denne måneden fortalte vi om den nye Ultimate-serien til I-mate, som endelig er på vei til Norge etter flere måneders forsinkelser. Vi har fått fingrene i alle modellene i serien, og har tatt en nærmere titt på de nye flaggskipene til I-mate.

Alle modellene deler en rekke funksjoner. For det første har alle trykkfølsom skjerm. Internminnet til telefonene er på 256 MB, og alle har støtte for MicroSD-minnekort. Du finner også TV-utgang på alle telefonene. På trådløsfronten har samtlige modeller støtte for både EDGE, 3G, super-3G og Wi-Fi.

De to første Ultimate-modellene som vil komme i norske butikkhyller, er 6150 og 8150. Bortsett fra at 8150 har vanlig tastatur og mindre skjerm, er de to modellene identiske.

Diger telefon

I-mate Ultimate 8150

Dimensjoner: 11,9 x 6,1 x 1,6 cm, 152 gram.
Teknologi:
GSM 850, 900, 1800, 1900, EDGE, 3G, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, A2DP, infrarød, USB 1.1.
Maskinvare:
256 MB internminne, støtte for MicroSD-minnekort
Skjerm:
2,6 tommer, 480 x 640 piksler, 65000 farger, trykkfølsom.
Kamera:
2 megapiksler, blits, autofokus, 4 x digital zoom + VGA-kamera for videosamtaler.
Batteri:
Ukjent
Annet:
FM-radio,

8150 er gigantisk.
8150 er gigantisk.
Tastene til 8150 er ikke gode.
Tastene til 8150 er ikke gode.
Telefonen har en skarp og god skjerm.
Telefonen har en skarp og god skjerm.
Navigasjonshjulet til 8150.
Navigeringshjulet til 8150.
Baksiden av 8150.
Baksiden av 8150.

8150 er definitivt ingen liten tass. Den er nesten 12 centimeter høy og 1,6 centimeter tykk. Den veier også 152 blytunge gram. Du merker både vekten og størrelsen godt hvis du prøver å presse telefonen ned i bukselommen.

Skjermen til 8150 er på 2,6 tommer. Her kunne I-mate ha utnyttet plassen bedre, og heller gitt telefonen en 2,8 tommer stor skjerm, lik den 6150 har.

Bortsett fra batteridekselet, som er i metall, er 8150 utformet i hardplast. Telefonen virker solid, og vi har ikke registrert noen knirking eller ulyder

Ekle taster

8150 har som nevnt vanlig tastatur. Blant tastene finner du også en egen Windows-knapp for å åpne telefonens hovedmeny. Tastene er harde, flate og brede, og ikke gode å skrive tekst med.

Telefonen har også en styrepinne plassert i tastebrettet. Styrepinnen har god respons og er en fryd å bruke.

I tillegg til tastatur og styrepinne, har 8150 også et navigeringshjul på siden. Og som om ikke det var nok, kan du også bruke telefonen via den trykkfølsomme skjermen. Det skulle med andre ord være nok av måter å styre 8150 på.

I-mate har gitt skjermen til 8150 en oppløsning på hele 480 x 640 piksler. Dette er en høyere oppløsning enn de fleste andre Windows Mobile-telefoner har i dag, og gjør at du får mer info på skjermen samtidig, samtidig som at tekst og bilder blir skarpere. Fargedybden er på 65 000 farger. Til sammen gir oppløsningen og fargedybden en lekker og oversiktlig skjerm. Denne kan du fint bruke til å både vise bilder og filmsnutter.

Teknobombe

Den nye telefonen er en riktig søtsak for deg som er glad i trådløse teknologier. Her finner du nemlig både GSM-støtte for fire frekvenser, EDGE, 3G, super-3G og Wi-Fi. For lokale filoverføringer kan du velge mellom Bluetooth, infrarød og USB.

Telefonen er ingen kjapping, og det går som regel flere sekunder fra du velger å starte et program eller en funksjon til du faktisk kan bruke den. Programmer du kjører i bakgrunnen er raskere å hente frem igjen, men gjør også sitt til at alt du gjør på mobilen går saktere.

Som alle andre mobiltelefoner med Windows Mobile, har 8150 Microsofts egen mediaspiller innebygget. Denne støtter musikkformatene midi, mp3, wma, wav og amr.

Musikkspilleren er svært enkel. Det eneste du kan gjøre er å spille én og én sang, punktum. Inne i spilleren har du mulighet til å justere volum og spole frem og tilbake i sangen. Musikkspilleren kan kjøre i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting.

Tregt kamera

Kameraet til 8150 er vannvittig tregt å få i gang, og du teller drøye 9 sekunder fra du aktiverer kameraet til du kan ta det første bildet. Fra du knipser til bildet er tatt, går det 3-4 sekunder. Det er vanskelig holde telefonen i ro så lenge, og bildene blir lett uskarpe.

Kameraet til 8150 er dårlig til å gjengi farger og lys. En godt opplyst stue ser ut som et bilde tatt i skumring. Bilder tatt i mørke omgivelser blir som regel helt svarte. Blitsen kan riktignok redde de mørke bildene, men lyset gjengis likevel for dårlig.

Dårlig håndfrisett

Det medfølgende håndfrisettet er ikke mye å skryte av, og det gjør lyden skarp og platt. Når håndfrisettet er koblet til telefonen, hører du et konstant sus selv om du ikke nødvendigvis bruker det til noe. Å bruke håndfrisettet til telefonsamtaler anbefales ikke, da du får så mye susing i ørene at det ødelegger hele samtalen. Når håndfrisettet er koblet til telefonen, hører du et konstant sus selv om du ikke nødvendigvis bruker det til noe.

Høyttaleren til 8150 er lite egnet til å høre på musikk. Lyden høres sprengt ut selv ved lavt volum, og telefonen durer i takt med bassen i musikken. Skal du høre på musikk med 8150, anbefaler vi deg å kjøpe et ekstra hodesett for å få skikkelig lyd.

Å snakke direkte i telefonen er en langt bedre opplevelse enn å bruke håndfrisettet. Selv om lyden er noe boksaktig, har vi ikke problemer med å høre hva motparten har å si.

8150 har en innebygget FM-radio. Det er en særdeles ubehagelig opplevelse å starte radioen hvis du har håndfrisettet i ørene. Radioen gir nemlig fra seg et skarpt smell når den starter uansett hvor lavt volum du har. Radioen kan selv søke etter tilgjengelige kanaler. Vi er imidlertid ikke så imponerte over søket, som lagret flere tomme frekvenser fulle av støy.

Problemene med lyden og høyttaleren kan riktignok skyldes at telefonen vi prøvde er et produksjonseksemplar. Oppgraderinger av programvaren kan bidra til at disse problemene ikke eksisterer på telefoner som kommer i salg.

8150 er ikke en telefon for verken kameraentusiasten eller musikkelskeren. Men har du har bruk for å kunne gå på internett i høy hastighet og setter pris på en skarp og god skjerm, kan 8150 være noe for deg.

NB: Telefonen vi prøvde var et førproduksjonseksemplar. Det kan ha skjedd endinger i maskinvare, programvare og menyer på produksjonseksemplarene som kommer i butikkene.

De andre modellene

Det vil komme flere Ultimate-modeller til Norge i løpet av de neste
månedene, nemlig 6151, 8502 og 9502. Når disse kommer er imidlertid foreløpig usikkert.

6150 er som nevnt identisk med 8150, men kommer uten tastatur og har
i stedet fått en større skjerm. Siden telefonen ikke har noe tastatur, er du tilnærmet avhengig av den medfølgende pekepennen for å kunne navigere rundt i menyene.

Se flere detaljer om 6150 »

8502 har fullt qwerty-tastatur. Tastene er laget i gummi, og er nydelige å trykke på. 8502 har innebygget GPS. Telefonen er den eneste i serien som har en lavere skjermoppløsning enn 480 x 640 piksler. 8502 har nemlig en oppløsning på 320 × 240 piksler.

Se flere detaljer om 8502 »

9502 er telefonen med høyest dingsefaktor i Ultimate-serien. Du kan nemlig snu telefonen horisontalt og skyve skjermen opp. Under skjermen finner du et qwerty-tastatur. Du kan imidlertid ikke skyve skjermen opp i vinkel slik du kan med for eksempel HTCs TyTn II. 9502 er også den eneste modellen i serien med et tre megapikslers kamera. I likhet med 8502 har 9502 innebygget GPS.

Se flere detaljer om 9502 »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen