Test

I-mate SP5

Design og byggekvalitet - 

I-mate er et firma med hovedkvarter i Dubai, som selger telefoner fra den taiwanske produsenten HTC under sitt eget merkenavn. Hvis du synes det er noe kjent med SP5, er det fordi svenske Qtek gjør akkurat det samme. I-mate SP5 er teknisk sett identisk med Qtek 8310.

SP5 er en såkalt smarttelefon, og er nok hovedsaklig rettet mot forretningsmenn- og kvinner, samt andre som trenger en telefon de kan bruke i arbeidet. Men som vi skal komme tilbake til, har SP5 såpass mye annet å by på at også mannen i gata kan falle for fristelsen.

Størrelse og vekt
Ved første øyekast ble vi overrasket over hvor liten SP5 er, den er nemlig ikke større enn hvilken som helst normal mobiltelefon. Med målene 10,8 x 4,6 x 1,8 cm, er den faktisk mindre enn Sony Ericssons K750i. Vekten er 106 gram, noe som til sammenligning er noen gram mer enn K750i, eller 20 gram mindre enn Nokias N70.

Utseendemessig er også SP5 lett å like, med en svart glatt overflate, og runde kanter. På baksiden av telefonen er det plassert en kameralinse og et lite speil som kan være til god hjelp hvis du vil ta selvportrett. Dessverre er ikke kameralinsen beskyttet på noen måte, og kan være utsatt for riper.

Materialene virker solide, og telefonen sitter absolutt godt sammen. Den lager ingen ulyder når vi legger trykk på den, slik som billigere telefoner ofte gjør, og dekslet på baksiden sitter veldig godt på plass. Dessverre er det ingen måte å dekke til åpningene for datakabel og lader på undersiden av telefonen.

Tastesett
I motsetning til sin tvilling SP5m, eller Qtek 8300 om du vil, har ikke SP5 fått egne navigasjonstaster for medieavspilleren. Dette fører til at det blir bedre plass til tastene, og de får en mer behagelig størrelse. Bakdelen er naturligvis at denne modellen ikke er like skreddersydd til jobben som MP3-telefon, som det søstermodellen i-Mate SP5m er.

Alle tastene gir god respons, og har en behagelig utforming. Styrepinnen stikker litt opp fra resten av tastene og er like god som hvilken som helst styrepinne. Alle funksjonene kan betjenes med kun én hånd, noe vi setter stor pris på når det kommer til en så avansert telefon som dette. I praksis betyr dette at tastesettet innbyr til SMS-skriving eller prating på MSN, både på grunn av komfort og fordi de lar deg skrive raskt.

SP5 imponerer oss altså på mange punkter. Størrelsen og vekten er behagelig, den har et nøytralt og gjennomført utseende, og et godt tastesett. Det eneste vi finner negativt med designen er mangelen på beskyttelse av kameralinsen og tilkoblingene på undersiden av telefonen.

i-mate SP5 med abonnement

i-mate SP5

i-mate SP5 med abonnement   Les mer »

i-mate SP5   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen