Test

I-Mate K-Jam

Design og brukervennlighet

K-Jam ser ved første øyekast ut som en helt vanlig PDA. Men bak skjermen skjuler det seg et helt tastatur, som du skyver frem når du skal skrive tekst. Skjermen snus automatisk til horisontalt leie når du har tastaturet ute. Dermed forvandles K-Jam til et komplett skrivebord med bredskjerm, godt egnet til å få skrevet e-post og dokumenter.

K-Jam er ikke store telefonen tatt i betraktning hva den bærer på av spesifikasjoner. Den er lett å håndtere og smyger seg uten særlige problemer ned i selv små lommer. Det skyldes nok i stor grad designet, som med sine avrundete kanter og skjulte tastatur klarer å holde telefonen ganske så liten og hendig.

Med målene 10,8 x 5,8 x 2,4 cm, så er K-Jam faktisk mindre enn både Sony Ericssons P900 og Nokias enda større Communicator-modeller. Vekten på 160 gram er heller ikke mye å klage over for en smarttelefon i denne klassen.

      
(Klikk for større bilder)

God kvalitet og mange taster
Et av de største plussene til K-Jam er den høye kvaliteten på materialene. Telefonen bærer rett og slett preg av mye kvalitet og lite plastikk. I tillegg virker den som å være solid, og vi hørte aldri så mye som et lite knak.

QWERTY-tastaturet et av de beste vi har prøvd i denne størrelseskategorien. Du oppnår et helt annet tempo her enn det du gjør med tastaturene på modeller som Nokia 9300 og Sony Ericssons P910i. Dette har flere årsaker, men skyldes først og fremst at det er stor avstand mellom hver tast på telefonen og at tastene er såpass fremhevet at du slipper å måtte presse fingrene ned i tastaturet.

Tastaturet er allikevel ikke stort nok til at det egner seg til å skrive touch, vi snakker med andre ord om et tastatur der du må ty til tomlene. Bruker du særegne tegn eller tall, skriver du med en gang adskillig saktere ettersom du må trykke inn flere taster for hver bokstav. Vi opplevde allikevel at løsningen fungerte bra, og noen dagers bruk var nok til at vi fikk flyt i skrivingen og skrev raskere enn på både P910i og 9300.

Vårt eksemplar hadde et engelsk tasteoppsett uten de særnorske bokstavene æøå. Versjonen som dukker opp i butikkene vil imidlertid ha norsk tastatur.


Det går fort å skrive med K-Jam

K-Jam er ellers bokstavelig talt dekket av knapper av forskjellig slag. Utenom de vanlige kommandotastene har du egne knapper for epost-leseren, nettleseren, kameraet, diktafonfunksjonen og sentralen for Wi-Fi, blåtann og datasynkronisering. Volumet kan du justere med en egen volumtast på siden av telefonen.

Det ligger en egen minneport over skjermen. Dette er en HotSwap-port, som betyr at du kan skifte ut minnekortet mens telefonen er på.

Etter over en uke med bruk er det ingen tvil om at designet på K-Jam slår knockout på andre mobil-løsninger. Et komplett QWERTY-tastatur og trykkfølsom skjerm i en såpass liten telefon som dette, er en bragd i seg selv. I-mate har også sørget for god kvalitet på materialene og at tastesettet er godt lagt opp, så her er det bare å gi stående applaus.

i-mate K-Jam med abonnement

i-mate K-Jam

i-mate K-Jam med abonnement   Les mer »

i-mate K-Jam   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen