I mars kan du forhåndsbestille Tesla Model 3
Teknofil
(Bilde: Torstein Norum Bugge, Teknofil.no)

I mars kan du forhåndsbestille Tesla Model 3

Nå er også leveringstid og prisen klar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nok ikke rent få her i Norge som går og venter på Teslas kommende folkemodell, Tesla Model 3. Med denne rimelig bilen skal Tesla åpne nye markeder, og bane vei for elbil som et reelt alternativ også for de med et bilbudsjett under 500 000 kroner.

Dermed er det gledelige nyheter at vi nå vet både lanseringstid og dato for forhåndsbestilling av modellen, samt også prisen, skriver The Next Web.

Allerede fra mars av skal det være mulig å sikre seg en Model 3, og det fra «bare» 290 000 kroner og oppover.

– Vi må ha Gigafactory klart først

Det er Tesla-gründer Elon Musk selv som står bak informasjonen, som kommer fra en rekke Twitter-meldinger. Her skriver han blant annet at Model 3, «...vår nye lavkostnads-sedan...», som nevnt vil kunne forhåndsbestilles fra mars, men at produksjonsdato for de første bilene ikke er før om 2 år. Altså vil de første kjøperne tidligst få sine biler sent i 2017. Samtidig med forhåndsbestillingen skal også selve bilen få en offisiell avduking – sannsynligvis da i form av en konseptmodell, slik som luksus-SUV-en Model X ble presentert.

Tesla Model S (til venstre) og Tesla Model X er selskapets foreløpig eneste modeller i produksjon. Begge to er imidlertid svært dyre, så et billigere alternativ – i form av Model 3 – er nok kjærkomment.
Tesla Model S (til venstre) og Tesla Model X er selskapets foreløpig eneste modeller i produksjon. Begge to er imidlertid relativt dyre, så et billigere alternativ – i form av Model 3 – er nok kjærkomment. Foto: Tesla

Musk nevner at grunnen til at produksjonen vil starte såpass sent, er at Tesla er helt avhengig av det nye Gigafactory-anlegget sitt for å kunne føye enda en bil inn i porteføljen:

Vi vet svært lite om Model 3, men den skal visstnok komme i både en vanlig sedan-utgave og en crossover. Videre skal den få en rekkevidde på omtrent 320 kilometer, og etterhvert utvides til å bli en hel familie med Tesla-biler. Litt sånn som Golf er for Volkswagen, egentlig.

Teslas Gigafactory sett fra luften. Hele toppen er dekket av solcellepaneler.
Teslas Gigafactory sett fra luften. Hele toppen er dekket av solcellepaneler. Foto: Tesla

Gigafactory er for øvrig et gigantisk fabrikkanlegg Tesla holder på å bygge midt i den stekende Nevada-ørkenen i USA. Fabrikken skal i stor grad være selvforsynt med strøm, ettersom solcellepaneler dekker hele taket. Det er herfra Tesla skal starte prosessen med å virkelig ta store biter av bilmarkedet, gjennom en enorm batteriproduksjon og langt raskere samlebåndsproduksjon av de eksisterende og fremtidige modellene sine.

Model S får en stor oppgradering i løpet av oktober:
Skal bli i stand til å kjøre fullstendig på egenhånd »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen