SNIKTITT: I'm Watch Se klokken som kjører Android

Sniktitt I'm Watch

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Se klokken som kjører Android

Vi har prøvd klokken som vil gjøre James Bond grønn av misunnelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Startskjermen på I'm Watch.
Startskjermen på I'm Watch.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Klokken gir deg tilgang til e-post, Twitter, bilder og annen informasjon.
Klokken gir deg tilgang til e-post, Twitter, bilder og annen informasjon.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Du kan starte en telefonsamtale direkte fra skjermen på klokken.
Du kan starte en telefonsamtale direkte fra skjermen på klokken.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona: Det finnes mange såkalte "smartklokker" på markedet, for eksempel viste Sony i fjor sin Sony SmartWatch, og vi har også tidligere skrevet om Kickstarter-prosjektet Pebble

På Mobile World Congress-messen i Barcelona fikk vi stifte bekjentskap med nok en smartklokke – I'm Watch. Det som gjør denne klokken litt spennende, er at den kjører en modifisert utgave av Android kalt I'm Droid 2. Det italienske selskapet bak I'm Watch hevder dette er verdens mest avanserte smartklokke-operativsystem. Om det stemmer, skal vi ikke si sikkert – men vi likte godt det vi fikk se da vi prøvde klokken på I'm Watch sin stand på messen.

En utvidelse av mobiltelefonen

Selv om klokken er ganske stor og forholdsvis tykk, synes vi den tok seg godt ut på armen. På toppbildet i denne artikkelen er klokken plassert på armen til en kvinne som demonstrerte klokken på I'm Watch' stand.

Klokken fås i seks ulike farger. Synes du svart eller hvitt er for kjedelig, fås den også i gult, rødt, blått og rosa. 

Klokken kobler seg til mobiltelefonen din via Bluetooth, og når det er gjort fungerer den som en utvidelse av telefonen din. Det betyr blant annet at du kan la mobilen ligge i lommen, og gjennomføre telefonsamtaler direkte fra klokken. Det er fortsatt mobiltelefonen din som utfører samtalene, men du gjør anropene fra klokken. Med innebygget mikrofon og høyttaler i klokken kan du også snakke direkte til klokken på ekte James Bond-vis. Denne funksjonen fikk vi imidlertid ikke prøvd selv på messen.

Svak maskinvare

Klokken har en 1,54 tommers berøringsskjerm med oppløsning på 240 x 240 punkter. Skjermen virket ganske skarp og hadde klare og fine farger. 

Maskinvaren er en 400 MHz enkjerneprosessor og klokken har ikke mer enn 128 MB RAM og 4 GB lagringsplass. Ganske beskjedne spesifikasjoner, med andre ord. Men det gikk noenlunde greit å navigere i menyene, selv om det av og til hakket litt. Men det er neppe meningen du skal kjøre avanserte apper på klokken slik du gjør på smartmobilen. Det er heller ikke mulig å kjøre vanlige Android-apper, såvidt vi vet. Det er imidlertid en egen app-butikk hvor du kan laste ned flere apper spesielt beregnet på klokken.

Brukergrensesnittet minner om Android, men i en veldig forenklet form. Startskjermen viser tid og dato, samt vær. I tillegg er det berøringsknapper for å ringe, sende e-post eller gå til adresseboken. Sveiper du fingeren over skjermen fra høyre side vises en meny med ikoner for ulike apper. Her finner du blant annet forenklede apper for Facebook og Twitter, kompass og kalkulator.

Du kan motta og lese SMS-er og e-poster på klokken, men det er ikke meningen du skal skrive meldinger på klokken. Det gjør du fra telefonen. 

Rist for å legge på

Klokken har en del litt kule funksjoner, som at du kan avvise en telefonsamtale bare ved å riste på armen, og at klokken vil varsle deg hvis telefonen kommer for langt unna. Dermed fungerer I'm Watch også som en alarm som varsler deg hvis du glemmer igjen mobilen din, eller noen forsøker å stikke av med den.

Klokken koster 2699 kroner i nettbutikken til I'm Watch.

Les også: Er dette en klokke eller en mobiltelefon?

Her kan du se produsentens egen video som forklarer hvordan klokken virker:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen