I Kina viser de soloppgang på TV
Teknofil
(Bilde: Flickr: Imaginary Museum Projects)

I Kina viser de soloppgang på TV

OPPDATERT: Tjukk smog var likevel ikke grunnen til dette.

Hva gjør du hvis byen du bor i er så ekstremt forurenset at naturlig dagslys ikke slipper gjennom smogen? Flytter? Neida, i den kinesiske hovedstaden Beijing prøver de noe helt annet først, nemlig å vise en soloppgang på en gigantisk LED-TV, ifølge Dailymail.co.uk.

TV-en brukes normalt til å vise turister hvilke attraksjoner byen har å by på. Nå flokker etter sigende kinesere med kraftige støvmasker til de samme skjermene for å få oppleve følelsen av en soloppgang, når de er på vei til jobb.

OPPDATERT: Nå melder Policymic at verdenspressen har blitt lurt av Daily Mail, som skrev følgende i en bildetekst: "The smog has become so thick in Beijing that the city's natural light-starved masses have begun flocking to huge digital commercial television screens across the city to observe virtual sunrises."

I realiteten var også soloppgangen en del av en reklame som ble vist på den gigantiske skjermen. Smogen er for øvrig et høyst reellt problem i Beijing, men myndighetene prøver altså ikke å veie opp ved å kringkaste en soloppgang.

Har du sett denne ekstremt energieffektive bilen?
Thorium-bilen bruker både vanndamp og elektrisitet

(Kilder: Dailymail.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen