Slik ser det ut når romskip verdt flere hundre tusen kroner er i ferd å bli ødelagt.
Teknofil
Slik ser det ut når romskip verdt flere hundre tusen kroner er i ferd å bli ødelagt. (Bilde: Eve Online)

I går fant spillhistoriens dyreste romkamp sted

Virtuelle romskip til en verdi av nesten to millioner kroner ble ødelagt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det massive online-spillet EVE Online er et vanskelig fenomen å forklare. I over ti år har spillet skapt et eget samfunn på nettet, og akkurat som i vår virkelige verden har Eve Online sine helt egne allianser, økonomi og ikke minst kriger. 

I går havnet to av de største alliansene i Eve Online-universet, helt og holdent bestående av spillere, i en krangel av episke proporsjoner. Utfallet av krigen var skader på over 1,8 millioner kroner til spillernes virtuelle romskip, eller 10 billioner ISK, altså spillets egne valuta. 

Enorme ødeleggelser

Grunnen til den enorme regningen skal være at over 70 Titan-romskip ble ødelagt. Titaner er de aller største romskipene man kan bygge i EVE Online, og koster enorme summer å lage. Den ytre delen av skipet alene koster rundt 120 milliarder ISK å bygge, og det er før innmaten engang er på plass.

For å sette dette i perspektiv kan en spiller tjene rundt 60 til 100 millioner ISK i timen ved å gjøre ulike oppdrag i spillet. Dette gjør at Titan-romskip ofte blir finansiert av enorme føderasjoner og lauger i spillet, og ikke av enkeltpersoner. 

I gårsdagens kamp ble hele 70 slike enorme Titan-skip ødelagt, i tillegg til hundrevis av andre mindre skip. Ettersom spillere kan kjøpe seg mer spilltid og valuta med ekte penger, kan spillvalutaen regnes om til ekte penger. Spillere kan imidlertid ikke veksle ISK til ekte penger.

Det ene Titan-skipet som ble ødelagt i kampen skal ha vært verdt over 220 milliarder ISK, omtrent 34 000 kroner. 

Kranglet siden i fjor

Krangelen som til slutt endte opp i den enorme kampen i går, skal ha startet allerede i oktober i fjor. Alliansen Nulli Secunda (et laug i spillet) glemte å betale leien til en romstasjon, og et konkurrerende laug, RUS, snek seg inn og tok over stasjonen. I tiden som fulgte har det vært gnisninger mellom de to partene, som etterhvert eskalerte til enorme proporsjoner. 

Kampen skal ha vært den blodigste i spillets historie. Det var til slutt RUS og CFC som endte opp som vinnerne, selv om begge sider skal ha mistet hundrevis av skip. 

Sjekk ut den forrige massive kampen i EVE Online: 
Massivt helgeslag var det største kampen på flere år »

(Kilde: The Verge, Eurogamer)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen