Robotprostituerte fra Steven Spielbergs film Artificial Intelligence: AI fra 2001.

Teknofil – I fremtiden får vi robotprostituerte

Robotprostituerte fra Steven Spielbergs film Artificial Intelligence: AI fra 2001.

– I fremtiden får vi robotprostituerte

Kan redusere kjønnssykdommer og slaveri.

I fremtiden kan det bli utbredt med prostituerte roboter. Det hevder et par forskere fra New Zealand, som med sin forskningsartikkel "Robots, Men and Sex Tourism" utforsker et scenario fra år 2050. De tenker seg at innen den tid er prostituerte androider, eller kunstige mennesker/menneskelignende roboter, blitt legalisert i Amsterdam.

Artikkelen er skrevet av Ian Yeoman og Michelle Mars fra Victoria Management School i Wellington, New Zealand og ble nylig publisert i tidsskriftet Futures.

Moralske dilemmaer

Yeoman og Mars diskuterer hvordan robotprostituerte kan virke inn på den globale økonomien og, ikke minst, hvordan det eventuelt påvirker overføringen av kjønnssykdommer, menneskehandel og utnyttelse av sexarbeidere.

Den mulige produksjonen og tilgjengeligheten til slike nytelsesmaskiner stiller også spørmål ved moralske dilemmaer – vil det for eksempel fjerne skyldfølelsen mange får ved å benytte seg av tjenester fra prostituerte?

– En trussel

Skeptikere forholder seg imidlertid kritiske til ideen. Noen hevder at robotene vil utgjøre en trussel mot sine menneskelige sidestykker, mens andre lurer på om det vil bli en etterspørsel etter noe slikt i utgangspunktet.

Tidligere forskning fra European Robotics Research Network viser at robotsex vil bli vanlig og akseptert blant mennesker innen fem år fra det eventuelt blir innført. Da gjenstår det bare å se.

(Kilde: The Korea Herald)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen